expert graphite - carbon cube

Discussion in 'ROD aka. JORAN' started by ayie_cromok, Dec 2, 2010.

  1. ayie_cromok

    ayie_cromok takkan melayu hilang didunia

    salam pade tuan2, sapo2 ade penah pakai expert graphite carbon cube..komen la ckit action dier camne? keras sgt ke nk cast seharian? bile dpt ikan camne?
     
  2. c3

    c3 Marlin

    saya cuba..salam tuan ayie...sy ada satu rod 2, 6'6 2 pcs 10-20lbs tp bc punya la...kalau guna rod utk bc sy ble syer ckit pasal rod 2. rod tu memang ok n keras ckit medium heavy katakan (fast action(klu salah tolong betulkan ye otai2))..split butt dia design cantik giler(mcm megabass destroyer(ye kot))..ringan pun ye nak di bandingkan ngan conolon medium heavy sama spec...sy pernah pair ngan revo stx cast seharian ok je men pb ok tp terbaik men toman ngan haruan best. tu pendapat sy la, tp kalau tuan cast seharian non stop memang rasa keras sangat n penat la hehehe...cuma satu je sy x minat pasal rod ni sbb dia punya butt panjang sangat 10 inci kalau x silap, so sekarang sy anta kedai custom balik butt dia jadikan 7 inci. y len2 rod ni memang ok..

    nie butt sebelum tukar

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  3. ayie_cromok

    ayie_cromok takkan melayu hilang didunia

    ooo revo stx 2 msk line per n brape lbs eh? tpi kalo dh potong butt dier kalo bukak nk simpan dier jdi pendek sblah la kn!
     
  4. c3

    c3 Marlin

    sy x potong sy custom balik tempat pemegang dia..pendekkan sikit reel trigger dia. sy guna tali sulam 20lbs. tp setup ni sy lebih suka guna mancing ikan toman ngan haruan.
     
  5. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Update pic terbaru ;D
     
  6. ayie_cromok

    ayie_cromok takkan melayu hilang didunia

     
  7. c3

    c3 Marlin

    sihat pe? aku besa2 je. rod baru x da masa nak try (sebenarnya) kumpow hahahah
     
  8. c3

    c3 Marlin

    rod x amek lagiii...
     
  9. ayie_cromok

    ayie_cromok takkan melayu hilang didunia

    hahaha..name c3 tu amek kt abu c3 ke?
     
  10. c3

    c3 Marlin

    ye kat abu c3...
     
  11. nett

    nett nett@gymkhana :-)

    kalau c4... kabaaboomm... lariikkkk
     
  12. c3

    c3 Marlin

    hehe...tau x pe.
     
  13. c3

    c3 Marlin

    heh lupa nak ckp ni pb tasik biru...
     
  14. budakjiwang

    budakjiwang ~MANCING2x JUGA, SOLAT JANGAN LUPA~

  15. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Skrg ada C5 la kaler biru :eek:
     
  16. c3

    c3 Marlin

    ye ker..macam tu sy nak jual la rod Corbon cube y butt nye telah d custom la...hehehe
     
  17. keteyboyz

    keteyboyz jom casting...

    cam best je rod nie
     
  18. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    wahhhh PB, tahniah tuan ;D ;D ;D
     
  19. reezal

    reezal 013-4261859

    bape tue nak jual..ngeh3...
     
  20. keteyboyz

    keteyboyz jom casting...

    mane mahu cari rod nie area johor...
     

Share This Page