Dedak Sawit untuk Ikan Rohu

Discussion in 'Air Tawar' started by kza1969, Nov 29, 2012.

  1. Gasak

    Gasak Bilis

    Kolam Pancing ABAH Kau, Sungai Merab


    Tarikh : 26 April 2016
    Masa pancing : 1100 hingga 1500 (4 jam)
    Bayaran : RM25 utk 4jam - tambahan masa RM5 utk 1jam
    Waktu Operasi Kolam : 24 jam
    Umpan : Dedak sawit dan roti + minyak tebu + strawberry emulco
    Jumlah Tangkapan : Bangau oh bangau

    Komen : Rohu kt kolam abah masih lagi pening dan banyak yang mati..banyk ikan timbul..4 plastik sampah besar rohu mati...dah start mancing baru perasan 4 plastik rohu mati kt kaunter....ish ish ish...rugiiiii....huhuhu
     
  2. SuShi Mushi

    SuShi Mushi Bilis

    Aiseh Masta Sifu KZA, den bizi jo memanjang ni ha...xsompek nk merohu...dodak tahun lepaih pon ado laie nih..agagaga ni ado kek kuala kangsor,ado knduri kwen adik ipar..smbil2 tu den nk try merohu mlm pulok...kikikiki apo2 den bg report kek sini....adiossss
     
  3. kza1969

    kza1969 Call me at 0192395527 / 0124902684 (whatsApp)

    Bro Sushi..mln nih gerak ke utara..sok nak gi turun kolam Pancing Hj Abbas di Baling..katanya menarik kat sana..apa apa hal nanti den hantar report...
     
  4. kza1969

    kza1969 Call me at 0192395527 / 0124902684 (whatsApp)

    Kolam Pancing Hj Abbas, Baling Kedah

    Tarikh : 29 Mei 2016
    Masa pancing : 1230H hingga 1930H
    Bayaran : RM20 utk 4jam - tambahan masa RM5 utk 1jam
    Waktu Operasi Kolam : Tgh mlm tutup. Hari Jumaat utk Game. Start 1600H utk Rohu shj (5 mata)
    Umpan : Dedak sawit + minyak buah kuinin dan roti + minyak ara
    Jumlah Tangkapan : 5 strike naik 4 ekor jer (3 rohu, 1 patin)

    Komen :

    Kolam terbaik daerah Baling, sejam RM5..mancing sampai lebam pon xper..Ada 2 kolam, kolam 1 utk pancing harian dan game. Kolam 2 utk simpan stok ikan. Masa datang, tauke kolam maklum ikan baru lepas pada 25 Mei, kira baru ler tuh. Tengok air kurang cantik sikit sebab ada lapisan karat. Ramai gak yang mancing utk shift pagi dan kebanyakannya bangau dan hampir membangau. Shift petang pun sama, x banyak rohu dinaikkan. Rasanya nak repeat kolam nih pada minggu nih, maklum ler anak anak balik bercuti di Alor Setar. Nak cari kolam nih senang, sampai Baling, cari hospital Baling dan jalan terus x sampai 2 km, ada signboard sebelum selekoh tajam sebelah kanan dan masuk simpang terus ke kolam.
     

    Attached Files:

  5. SuShi Mushi

    SuShi Mushi Bilis

    Lai lai mau hantar report dari kolam lenggong perak... Report adalah KUMPAWWW berdarah sbb tokey dh lama xmsuk ikan...dok ada ikan lama....macam gampang.... :mad:

    Kolam hj abbas? Sushi pernah p kolam ni Masta Sifu, p hr jumaat ptg...time p nk mancing hrtu upanya ada game pulok...nk buat cmna,join skali le tp bangauuuu smpi hbis game...huhuhu...

    Kalo nk g lg jgn lupa la roger2 abg kwsn...ni dh smpi kolam bru nk roger... 8)
     
  6. kza1969

    kza1969 Call me at 0192395527 / 0124902684 (whatsApp)

    Lama x update ruang nih. Nak buat promosi Speaker/Kotak Katak untuk Reel Tomman Message dan Black Frog utk saiz 2000, 3000 dan 4000. Harga speaker/kotak reel :
    1. Model 2000 dan 3000 adalah RM60.
    2. Model 4000 adalayh RM70.

    Biar saya yang pasang boleh dapat warranty klu hangpa pasang sendiri xder warranty. Bunyi bleh adjust pada 2 skru bawah kotak depan dan blakang. Harga kotak termasuk caj pos. Klu nak dgn reel(harga ikut saiz) dah siap pasang speaker/kotak kena tambah caj pos RM10.
     
  7. kza1969

    kza1969 Call me at 0192395527 / 0124902684 (whatsApp)

    Reel Katak1.JPG Speaker Katak1.JPG Kotak Speaker
     

Share This Page