dam tasek mengkuang....

Discussion in 'Air Tawar' started by utaka90, Oct 15, 2010.

  1. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994


    [size=14pt]teman dari Selama Perak...kalau tuan nak haruan dengan toman gadang ade port yang teman tahu.. ;) Dedulu masa duk kampung(masa sekolah) teman selalu ikut ayah menjala di area ni...pertama kali teman lihat ade seorang penajur(kawan ayah) dapat haruan skala 4-5 kg(kata ayah teman dalam anggaran beliau)..memang besor paha ikannya.udahler kaler itam phiowww...portnyer di Kubu Gajah Selama...Toman pun banyak,beberapa kali jala teman dengan ayah teman pecah kena belah dek toman nie.Orang cina banyak casting toman nie masa tu...ade juga pakai anak keli sebesar lengan...teman masa tu mana tau lagi tentang casting2 dan tak sempat nak mencuba.Teman balikpun tak sempat juga nak mencuba...
     
  2. armaged

    armaged bawa joran..sembang pelan pelan.....

    irfanah kedai feberet kwn teman ;D ;D cahaya gembira femes ayam/ikan bakar tengahari:D :D
    tuan LL ni org kulim ker :D
     
  3. kroll922

    kroll922 Mencari rezeki biarlah dari sumber yang halal...

    bila nak komplot kat dam ni?sy dok kulim... ;D
    mcm syok jer.... ;D ;D
     
  4. armaged

    armaged bawa joran..sembang pelan pelan.....

    aritu dh nak komplot, hujan plak...cancell trus...
    lani meh ribut sat, hujan sat...cuaca mcm apetah..
    kena tunggu ler..
    dok kulim dok tmn ner?
     
  5. labahlabah

    labahlabah Pelata

    saya orang kulim. dok taman seroja sebelah kolej mara
     
  6. kroll922

    kroll922 Mencari rezeki biarlah dari sumber yang halal...

    aritu dh nak komplot, hujan plak...cancell trus...
    lani meh ribut sat, hujan sat...cuaca mcm apetah..
    kena tunggu ler..
    dok kulim dok tmn ner?
    [/quote]
    sy dok taman selasih...
    hujung minggu klau free blh la join..
     
  7. armaged

    armaged bawa joran..sembang pelan pelan.....

    sy dok taman selasih...
    hujung minggu klau free blh la join..
    [/quote]

    lani musim hujan...tunggu keadaan cuaca bagaimana..
     
  8. kroll922

    kroll922 Mencari rezeki biarlah dari sumber yang halal...

    ok...apa2 bgtau....
     
  9. armaged

    armaged bawa joran..sembang pelan pelan.....

    orait, lagi ramai lagi bagus.
     
  10. kroll922

    kroll922 Mencari rezeki biarlah dari sumber yang halal...

    umpan ape yg sesuai nak mancen kat sni?
    kalau casting,gewang ape yg sesuai? ;D
     
  11. krieutara

    krieutara Marlin

    jom p try mngkuang dam...ama xmncing kat ci2...ikn ci2 dh bsaq2...woisshhhh tringt g ah..tiap mlm p dlu huhu...tp tmpt 2 kras gla...xkna usik sja ah...slalu dgq sora pmpuan mngilai pnjng dkt sejm lbh...mla2 ingt bnyi mtr tp bla dgq btoi2...ayoyoyo huhu n kat mngkuang dam sy pnh jmp tulng ikn...tulng ikn gergasi...anggaran ikn 2 50kg +++...tulng tgh sja bsaq lngan...ikn pa xtaw...jom ah terjah mnkuang dam...ha,agpa duk p x mngail udng kat koln d lunas?lyn hehehe
     
  12. marley

    marley kesian kat ikan...

    tumpang lalu... ;D
    aku baru pindah ke berapit ni,kalau ada komplot nk ke mengkuang dam roger2 lah sama yee..
    wan 0172329802
     
  13. sundang

    sundang fon Num:

    kalau ada komplot nak join juga,cm best je hehehehe
     
  14. Rasta_LikLau

    Rasta_LikLau Bilis

    salam tumpang tanya otai2...mcm mana nak p mengkuang dam selain ikut depan tempat cina bakaq mayat tu..sebab la nie depa dok wat constraction..
     
  15. dedak bachang

    dedak bachang chek suka mengai!!!

    Salam,smua,

    penah p mancing guna ikan kap beli kedai ekorium, dapat toman, tp saiz lengan ja..slalu ikut member p menjala...tunggu kat senja br menjala...dapat la tilapia saiz tapak tangan..mmg tempat ni blh tahan dgn kekerasannya...penah satu lembaga baik punya bediri kat blakang port siang ikan...huhu smua senyap ja...muka pucat mmg jgn cakap..mcm dah kena isap darah ngan drakula...pucat abih...berjalan semua sopan santun dan penuh rendah diri sampai kat motor...huhu...prenggggggg...haha


    sapa2 ada p tak baru2 ni ? jalan sama lg ka?
     
  16. krieutara

    krieutara Marlin

     
  17. dedak bachang

    dedak bachang chek suka mengai!!!

    baru2 ni ada buat research ckit ttg projek pembesaran mengkuang ni...buat masa skarang ni mmg bahagian belakang telah ditutup n x leh masuk sbb kerja2 pembesaran empangan, kawasan pembesaran kebanyakkannya meliputi bhagian kanan pintu masuk utama, termasuklah port2 memancing belah belakang tu sehingga ke dam mengkuang lama, ladang ternak ayam kat tempat masuk tu jugak termasuk dalam kawasan pembesaran, dijangka siap thn 2016 klu x silap, dam mengkuang baru bersaiz 2 kali ganda yang sedia ada...harap2 open utk aktiviti memancing...bahagian hadapan (pintu masuk utama ) akan ditutup utk org awam pada 2014, dari puncak bukit mertajam maybe blh tgk progress projek tu....


    dengar kata waktu hampir projek mula,depa bg permision utk org ramai masuk utk memukat....
     
  18. krieutara

    krieutara Marlin

    dedak bachang bro dduk area mana>???
    mngkin boley komplot skali nnt hehehe
     
  19. dedak bachang

    dedak bachang chek suka mengai!!!

    Saya dok jelutong...belah pulau...nak komplot blh jer...mmg tgh minat air tawor dah...ngeh3... baru2 ni g ke sidam n tasek gelugor mncari lubuk....first time kumpau....sbb umpan n air x kena kata otai kat situ....hehe
    rekod peribadi dia patin 22kg...n ada otai lama dari lunas(mmg legend) selalu x miss patin...huhu bikin panas...
     
  20. shereks

    shereks Tenggiri

    salam tuan2 sekalian..bila nak komplot mengkuang dam?kawan dok sg kob ja nih..hehe

    tuan krieutara dok kulim lg?
     

Share This Page