D7L represented trip parit & Longkang Andaman Sea ( Burma Bank ) 2012

Discussion in 'Laporan Atau Coretan Trip Memancing, Gathering dan' started by gedd06, Dec 13, 2012.

Tags: Add Tags
  1. gedd06

    gedd06 Marlin

    - Lokasi : Burma Bank, Myammar

    - Date : December 2012

    - Bot : Ocean One @ Polaris one

    Trip Burma bank pada December 2012, D7L telah menghantar wakilnya untuk menerjah longkang BB pada tahun ini iaitu saya dan kanang Jawa.
    Trip ini terdiri daripada 12 kekuatan.


    [​IMG]
    1. cikgu Zahari

    [​IMG]
    2. aku / gedd06 ( Wakil D7L )

    [​IMG]
    3. Kanang Jawa ( Wakil D7L )

    [​IMG]
    4. Che Mat

    [​IMG]
    5. Hairul

    [​IMG]
    6. Hj. Luzi

    [​IMG]
    7. Ah Chuan

    [​IMG]
    8. Nasir

    [​IMG]
    9. Nazri

    [​IMG]
    10. Faidzul

    [​IMG]
    11. Dr Hashim

    [​IMG]
    12. Faizal



    [​IMG]
    Bot Polaris One, Gambar Captain Engkarat,

    tgk rod kejap yer...nanti sambung
    [​IMG] after few minute. Testing tgk gambar keluar ke tak...

    Menggunakan ini
    [​IMG]

    TRANSFORM kepada

    Cikgu Zahari di Malam pertama
    [​IMG]

    Alhmdllh, tiba2 dogtooth la plak ...mengunakan spinning teknik separuh air.
    [​IMG]

    Wakil D7L lagi , Kanang Jawa
    [​IMG]

    Kanang dengan yellow fin hasil jigging
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    aku dan cupak
    [​IMG]

    aku dengan yellow fin jig
    [​IMG]

    Kanang lagi
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    kanang dengan kerapu hitam
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
    dogtooth nazri


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Hasil
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]

    Video Big Ruby
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7sJ2zB6gHfI

    Last racun

    Shark
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    Video Shark
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=zVPX0OgCvw4[/center]
    Teka saiz Shark?
    1) Mesin letrik tak leh tarik, Manual pun tak leh pusing, kena bantuan tarikkan tali untuk masukkan tali dalam mesin.. ketinggian bot dengan air
    2) Ketinggian Jurugambar dan bot dalam jarak 10 kaki.
    3) Ikan kecik dalam video sebelah shark biasanya sama saiz dalam lingkungan 2 kaki. Shark di anggar panjang 2 meter lebih.
     
  2. Saltiga_PJ

    Saltiga_PJ Fishing is An Adventure - No Day Without Fish.....

    Gambor rod tue ader yg hok 3 cincin dah cecah air....kikiki
     
  3. Betok76

    Betok76 Marlin

    Tahniah... ;D
     
  4. Dewa 7 Lautan

    Dewa 7 Lautan Marlin

    hmmm...kawan2 belaka...lama xjumpa chemat,dr hashim n nazri robot..
     
  5. shereks

    shereks Tenggiri

    tahniah ahlul trip.... ;D ;D ;D ;D ;D
     
  6. HIM GADONG

    HIM GADONG Marlin

    tu dia ikan besaqx no, tahniah kepada semua pemancing.
     
  7. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    ;D
    tahniah tuan gedd06 dan kekwan yg lain
    perghhhhhh besorrr besorrrr!
     
  8. Ejump

    Ejump Marlin

    fuhhh.. bes gilerrr .. mantab bebb
    [​IMG]
     
  9. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    tahniah tuan gedd, tuan kanang jawe dan seluruh krew yg join trip ni ;D ;D ;D emm xsaborr nunggu susunan hasil trip ni hehehe ;D ;D ;D ;) ;) ;)
     
  10. Saltiga_PJ

    Saltiga_PJ Fishing is An Adventure - No Day Without Fish.....

    Semua anglers sempoi....rajin mancing....happy2 atas bot.....
     
  11. SLiMER

    SLiMER Marlin

    mantappppp...;-)...

    power la protege D7L...:)...congrats...geddo/kanang dan ahlul2 trip...
     
  12. ray_mie

    ray_mie Marlin

    salam......

    peeeeeeerrggghhhh...... :eek:
    mantop tuan geddo & the geng..... ;)
    hasil mabeles & kebabooooommmm..... ;)
    tahniah tuan2 & terbaek.... ;) ;D
     
  13. kailpatah

    kailpatah Kailpatah

    terbaek lah...tahniah ahlul komplot....kanang tak temberang ke?? prreeennnggg...larrriikkk... ;D ;D
     
  14. adyputra

    adyputra Tenggiri

    ikan yg kecik2 skit takde ke geddo...xmo tgok gambo ikan besor2 dah...wat sakit mata je...hehehe ;D
     
  15. syam

    syam Marlin

    Adusss...tertengok plak! Nasib baik gedd06 yg buat laporan so tengok sampai habis la, kalau KJ yg buat sakit jiwa nunggu weiii...
     
  16. megabasslure

    megabasslure Bilis

    perghhhh giler HEBAT !!!!

    segan plak aku nak post gambar ikan PARIT..!!!
     
  17. Dewa 7 Lautan

    Dewa 7 Lautan Marlin


    blh pencen dh kita bang...
     
  18. gedd06

    gedd06 Marlin

    habis jugak report.. Maaf la report cincai jer...nak cepat , sbb banyak kerja nak kena settle kat ofis nih..kang kalau asyik tangguh jer ramai org marah plak..hehehe...

    Terima kasih pada yang melawat report nih dan bagi komen... err..camna nak buat youtube tuh bleh play kat sini yer?
     
  19. Maxx Peacock

    Maxx Peacock SENDIRI MAU INGAT LA...!!!!

    mantap n tahniah Aaron geddo n kj...
    mintak ikan sekor....huhuhuhuhu
     
  20. ilhamasong

    ilhamasong 017-777-3677 Lanun Johor

    Tahniah ARRON gEDDO +Tuan KJ yg encem...terbaek... ;D
     

Share This Page