Connection Problem / Resource Limit Reached - Perlukan Respon Forumer

Discussion in 'PAPAN KENYATAAN UMUM' started by kopytiam, Jan 31, 2012.

  1. pancinglama

    pancinglama Administrator

    banyak bebeno tu betuk. ;D ;D ;D

    sehari dua lepas sy tak dapat nak online. connection limited sikit sebab outstation. baru semalam balik ganu kite.

    mmg sekarang ni banyak "spider" yg mengintai dan menyebabkan loading tinggi sikit. majority nya jenis black widow (spam). alhamdulillah lepas buat manual approval ni kurang sikit serangan spam ni. tp spider masih berkeliaran. utk jangka masa panjang sy akan kumpul ip yg tak boleh pakai tu dan masukkan dlm ban list. kita tunggu dan lihat dulu.

    teruskan share kalau ada permasalahan.
     
  2. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Ada masalah nak masuk P.net dekat 6 ptg sampai pukul 7 ptg hari ni,loading lama betul,skrg ok dah ;D ;D
     
  3. pancinglama

    pancinglama Administrator

    ada sesiapa boleh confirmkan balik. sy tak sempat nak tengok log lagi.
     
  4. Betok76

    Betok76 Marlin

    504 Gateway Timeout
    Gateway timeout expired while waiting for server response

    Date : 12/12/2012
    Time : 17:25
    Location : Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur
     
  5. Betok76

    Betok76 Marlin

    502 Bad Gateway
    The gateway received an invalid HTTP response or unexpected disconnect from the original server

    Date : 13/12/2012
    Time : 14:25
    Location : Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur

    502 Bad Gateway
    The gateway received an invalid HTTP response or unexpected disconnect from the original server

    Date : 13/12/2012
    Time : 14:45
    Location : Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur


    502 Bad Gateway
    The gateway received an invalid HTTP response or unexpected disconnect from the original server

    Date : 13/12/2012
    Time : 14:50
    Location : Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur
     
  6. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    samolah Betok... Teman pun kena gak
     
  7. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Asal hari ni nak loading P.Net slow sgt yer.... :-[ :-[
     
  8. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    PETANG NI SELALU SANGKUT
     
  9. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Dia punya susah bukak mcm nak bukak HRMIS lak..... :-[ :-[ :-[
     
  10. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Layan HOUSE je la sementara slow ni ;D
     
  11. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Saya tak pasti sama ada saya seorg sahaja yg ada madalah sambungan ke p.net dari pukul 10 sampai 11 mlm,ambil masa lama nak masuk dan kadang2 sangkut masa posting
     
  12. unkel

    unkel 019 6168795

    hari mmg ada problem sikit.....kadang boleh kadang tidak....
     
  13. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Saya nak KIV untuk hari ni,kalau tak ok saya bagitau tuan Pancing Lama ;D
     
  14. pancinglama

    pancinglama Administrator

    sy assume dah back to normal kot.
     
  15. pancinglama

    pancinglama Administrator

    ok sy dah jumpa permasalahannya. ni semua hasil kerja spammer juga. mlm nanti sy uruskan.

    umumnya memory tak cukup sebab banyak sangat traffic. bukan traffic yg kita nak, traffic yg spam. loadingnya lagi besar dari pnet ni. mana tak merangkak server.

    kita tengok sehari dua ni.
     
  16. rockstar

    rockstar Marlin

    ooooo....heavy trafik.....
     
  17. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Ok terima kasih tuan Pancing Lama,saya tgk pun dah ok ni
     
  18. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    ada aduan Pnet mula stat slow balik...please feedback ya guys... ;)
     
  19. pancinglama

    pancinglama Administrator

    tolong beri tarikh dan masa.

    ada sesiapa experience perkara yg sama?
     
  20. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    minta maaf tuan Pancing Lama....sy nak bagi tarikh ngan masa tuh....mmg x berapa ingat sgt....tp sy beberapa kali lalui bende nih.....

    jangka masa - 18/2/2013 - smpi ari nih....

    ade mase2 mmg lambat.....x paham kenapa....bile bukak fb laju je....bukak laen2 pon okay je....tang bukak pnet....slow plak....sekali due terkena jugak Gateway 504......

    pagi nih sekitar pukul 8-9 pon agak lambat nak bukak....
     

Share This Page