Connection Problem / Resource Limit Reached - Perlukan Respon Forumer

Discussion in 'PAPAN KENYATAAN UMUM' started by kopytiam, Jan 31, 2012.

  1. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    mantop tuan betok...nanti bos tengokkan...

     
  2. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    sejak dari mggu lepas.....teman perasan Pnet adakalanya ter'hang' sekejap.....memule tuh ingatkan pc teman le yg mmg kondem.....tp bile tanye 2-3 org lain.....suma sama gak.....kemuncak ptg smlm......dlm pukul 530ptg......teman kene 404 Gateway hape ntah.......memule tuh ingatkan pc le yg punye hal.....pasal biasanya 404 nih mmg punca dari pc ye dak.....teman try online pakei hp plak......sekali dgn hp teman pon kuar message Forbidden da......area teman-Port Klang-Klang......
     
  3. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    satu lg......teamn xtau kenapa.....tp 2-3 bulan kebelakangan nih....rasenye Pnet cam berat benor....nak tukor ke topik lain tuh kadang amik masa lebih pada 5 saat.....macam biasa teman pikior ini hal pc....tp bile teman pegi bukok web lain.....okay je....laju je......contoh teman bukak yahoo.....laju je.....tukor page tuh sekejap je......nape ye......
     
  4. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    semalam dari romah bawak ke pejabat sampailah balik ke romah line P.NET asik tergantung huhuhuhu ::) ::) ::) jonoh nak menaip dlm P.NET ekekeke :D :D :D
     
  5. eizam

    eizam Marlin

    sama lah kita...ada skali tu...
    dah siap nk post report baekk punyerrrr....
    tapi x lepas...

    lastly....save dlm msword....
     
  6. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    lately banyak spammer attack...kenkadang kawan masuk tak sempat tengok topik pon...kerja delete/ban akaun spammer ja...nampak nama pelik sket ja memang terus kawan pancung...possibility lain tatau ler...tuan PancingLama mungken maklum...

    p/s: harap bersabar rerakan sekalian yer...selamat berforum... ;)
     
  7. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Sapalah yg dengki dgn forum ni,manusia..manusia :p :p
     
  8. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    stendet ni tuan abu...memana porem pon kena sama ja...skarang new member kena approve dulu baru buleh activatekan akaun...

     
  9. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Teringat saya pada forum Dr Tuah HM Iskandar,kena spam sampai buka baru,tulah elok siasat nama yg baru2 ni,pantang betul ada benda kebaikan ni mesti ada yg nak kasi punah,padahal nak bina punya payah,takde sivik langsung
     
  10. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Semalam jam hampir 2 pagi saya ada terbaca satu posting bukan berkaitan pancing dalam bahasa inggeris,baru satu posting dan saya pun kurang faham isi kandungan tapi ada nama beg tangan,risau nak klik ripot MOD terus,tgk balik tadi dah takde,thx ;D ;D
     
  11. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    errr ::) ::) ::) ate udoh siap ke laporannye tu eizam ;D ;D ;D bg le linknyer hehehehe ;D ;D ;D
     
  12. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    sukungggg ;D ;D ;D
     
  13. arif.aimi

    arif.aimi Arif ~ 012-6899787

    Baru teman tau ada ramai geng yg sama mcm teman tak blh xcess p.net & posting. ;D.
    Ingatkan bband teman yg dah qouta limit.
     
  14. Betok76

    Betok76 Marlin

    502 Bad Gateway
    The gateway received an invalid HTTP response or unexpected disconnect from the original server

    Date : 22/11/2012
    Time : 17:12
    Location : Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur

    502 Bad Gateway
    The gateway received an invalid HTTP response or unexpected disconnect from the original server

    Date : 22/11/2012
    Time : 18:30
    Location : Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur


    502 Bad Gateway
    The gateway received an invalid HTTP response or unexpected disconnect from the original server

    Date : 23/11/2012
    Time : 9:30
    Location : Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur
     
  15. daqlie

    daqlie DFD reporting....

    Teman dah 2 hari kene loading tanpa henti... last2x.. server not responding to your request.. Pls try again..
     
  16. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ


    Kalau guna stremyx cuba matikan modem lepas tu hidupkan,biasa saya buat mcm tu ok,kadang2 tak kena tunggu 2 minit
     
  17. daqlie

    daqlie DFD reporting....

    kalo yg jenih curi line ni cemane? msg tuan punye modem suro dier restart modem... ;D ;D ;D ;D
     
  18. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Bukan senang nak curi tapi tak susah nak curi,meh saya ajar setting,jgn lupa password dah,kena reset modem balik nanti
     
  19. pancinglama

    pancinglama Administrator

    ada yg mengalami masalah mcm tuan betuk ke? sy kat sini susah sikit nak cakap sebab streamyx connection pun selalunya kurang sihat. asyik batuk2 je. loading mmg slow sikit. tp bergantung pd masa surfing.

    ada sebarang cadangan???
     
  20. Betok76

    Betok76 Marlin

    502 Bad Gateway
    The gateway received an invalid HTTP response or unexpected disconnect from the original server

    Date : 30/11/2012
    Time : 17:20
    Location : Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur
    Last posting : My Messages

    502 Bad Gateway
    The gateway received an invalid HTTP response or unexpected disconnect from the original server

    Date : 30/11/2012
    Time : 17:25
    Location : Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur
    Last posting : My Messages


    502 Bad Gateway
    The gateway received an invalid HTTP response or unexpected disconnect from the original server

    Date : 30/11/2012
    Time : 17:28
    Location : Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur
    Last posting : My Messages


    Date : 30/11/2012
    Time : 17:30
    Location : Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur
    Last posting : My Messages


    Date : 30/11/2012
    Time : 17:40
    Location : Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur
    Last posting : My Messages
     

Share This Page