Connection Problem / Resource Limit Reached - Perlukan Respon Forumer

Discussion in 'PAPAN KENYATAAN UMUM' started by kopytiam, Jan 31, 2012.

  1. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    Salam...

    lately teman kerap menghadapi masalah (seperti gambarajah dibawah) apabila mengakses pnet...bila bertanyakan 2-3 orang kawan2 yang lain, ternyata bukan teman sahaja rupanya...so, kalau boleh nak minta feedback/respon dari rakan2 forumer sekalian untuk maklum disini , apakah tuan2 juga turut mengalami masalah yang sama...

    moga ini dapat membantu pihak pentadbir/pengurusan pnet untuk menilai samada kejadian ini kes terpencil atau memang perlu diambil perhatian dan tindakan sewajarnya...

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    Tarikh : 31 Januari 2012
    Masa : 12 pm
    Talian : Pejabat (TM Unifi)
     
  3. mie_ngail

    mie_ngail H/phone No: 013-3728302

    Kawe pn kdg2 turut alami keadaan yg sama... Yg terbaru baru je 5 minit yg lalu...
     
  4. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    baru jap td teman kene.....dkt 5 minit gak x leh masuk....asek "SMF Connection problem" jek......rasenye ade 3-4 mggu gak kene bende cenggini.....
     
  5. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    alamak.... kita sama la.. saya kat Menara TM pun alami masalah yang sama... baru sat tadi tak dapat masuk.. berkali2 refresh...
     
  6. iguana

    iguana mana mau ngail?0125298826...

    br kejap td teman jd mcm tu...sblm ni pn ada gak kene mcm tu...igtkan connction kt sini x betul..rupa2nyer org lain pn kene gak...
     
  7. ewak

    ewak Arowana

    hmm samo la den..
     
  8. reezal

    reezal 013-4261859

    same lah..teman pun kene jugak..dalam 5 minit lepas..
     
  9. jebon

    jebon Marlin


    errr...abang kopytiam....nak buat tipor unifi bleh??? :p :p :p
    seriyes nih :) :) :)
     
  10. redirazor

    redirazor Tenggiri

    kitaaa serupaaaa....kitaaaa seruuppaaaa.... ;D ;D ;D

     
  11. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    haaa toodia...banyak respon rupanya... ;D...terima kasih tuan2 sekalian...kalau ada lagi kena, harap tuan2 boleh informkan kat sini mengikut format teman tu ya...harap dapat membantu pihak pengurusan pnet kenalpasti puncanya... ;)

    terima kasih...
     
  12. Budak baru mancing

    Budak baru mancing Almost Extinct

    salam..

    saya pun kene..
    ini dah mcm satu msia dah sama kes ni..hehehhe ;D
     
  13. iguana

    iguana mana mau ngail?0125298826...

    Tarikh : 31 Jan 2012
    Masa : 12.30 tgh (lbh kurang)
    tempat : Pejabat LPPKN Negeri Perak
    Line : tak pasti..line kerajaan..connection straight dr HQ (KL).
     
  14. Tiagra

    Tiagra Syok Kena Karen...

    sama jugak.....

    lokasi : Perai, Penang.
    Line : TM Streamix.

    10 minit baru ok balik... ::) ::)
     
  15. mahathir

    mahathir 019-3779299


    Baru sekejap ni sy kene tuan....... berapa kali sy bukak tutup website ni.....
     
  16. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Pancing.net

    Ehh aku pun ada kene gak, ingat pasal pakai hp jd benda mcm ni, tp kalo on9 mlm2 kat umah gune laptop +berukben maxis ok je , mungkin mlm user kurang kot tu yg kat umah ok je
     
  17. - Nodri Selama -

    - Nodri Selama - 013-5872713

    salam,
    perasan x kat "home" page...masih lagi server yg lama.......

    smf nie kerap jugak kena........
     
  18. jebon

    jebon Marlin

    mungkin bandwidth yang kecik & user yang nak xs p.net ramai...mungkin jeee ;D
    jadi, p.net kene sewa bandwidth yang lebih besar.

    mungkin jugak space server yang dah makin sempit...mungkin jeee ;D
    jadi p.net kene sewa space server yang lebih besar.

    solusi yang berkemungkinan:

    1. cantas user yang merapu2 register, pastu tanye port, tanye bukan2...
    2. cantas thread2 lama yang dah bertahun takde respon
    3. sewa bandwidth & space server yang lebih besar....tp ongkos nya pakkkk ;D ;D ;D
     
  19. Tiagra

    Tiagra Syok Kena Karen...

    Re: Pancing.net

    tak jugak tuan speaker yg dihormati..... hihihiiii...

    kawan klu awai pagi.. 1.00am - 4.00am.. lagi kerap kena.. tapi sat jelah.. pastu ok balik.. ;D ;D

    TAPI... apede hal.. keh keh keh... :p
     
  20. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    pehh..ingatkan aku sorang je kna mcm ni..
    kerap juga kna mcm ni tuan mod ;D

    kenape ekk?? ???
     

Share This Page