camna nak pikat bini bg green light turun mancing?

Discussion in 'Keluarga' started by awei_snapper_hunter, May 21, 2009.

  1. mukakeli

    mukakeli Marlin

    buek macam eden ni, kalau eden nak mancing KDN den bersungut tapi dio lopehkan jugak... sobab apo???
    apo yg eden buek ialah 1. rajin tolong KDN kek dapur, sesekali masak untuk beliau 2. selalu tolong KDN lipat pakaian 3. kekadang basuh sendiri baju kerja kita dan baju KDN 4. gosok sendiri baju kita/baju sekolah anak(baju KDN tak berani sebab kalau terbakar kono ganti double)... yang lain2 tu kito tolak ansur sesamo KDN kito.... maknonyo lopeh mandi jangan dudok terkangkang dopan TV order kopi... buek apo yang patut... kekadang kito samo bekerja, balik dah penat lagi nak masak... cubo resepi eden ni, insya'Allah semuonya akan jadi baik... nak poie mancing pun sonang... :eek: ::) :-* :'(

    p/s: bukan nak masuk bakul angkat sendiri tapi inilah yg eden lakukan sepanjang 20 tahun bernikah...
     
  2. Dawie

    Dawie Yang penting...Jangan lupa asal usul kita....

    caya la bang..patut la happy memanjang je...
    skang ni bz ke bang?
     
  3. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    MEMACAM RESEPI LAHHH BRO...2

    MACAM ORG GAJI PON ADO...SHOPING LAHH... KASI RASUAH LAHH

    EEEHHHH MEMACAM JANJI DAPEK LESENNNN HEHEHHE :D :D :D
     
  4. mukakeli

    mukakeli Marlin

    maksud ekau skrg ni atau??? kalau dah online ni, freelah kojap... heh heh heh... :eek: ::) :-* :'(
     
  5. Dawie

    Dawie Yang penting...Jangan lupa asal usul kita....

    skarng ni pun kdg2 bro jrg online..mesti bz memanjang je bro mukakeli ni..
     
  6. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    DAWIE .............PEPAHAM JE....

    BRO MUKA KELI TAK ONLINE DIO TENGAH MENGEMAS LAHH JANGAN GANGU TAU

    TAK PON TENGAH MENYAPU KE MENGORENG IKAN KE ??? HEHEHHEHE :p :p

    SUAMI MISALI......KAAAHHHH KAAHHHH :-* :-* :-*
     
  7. mukakeli

    mukakeli Marlin

    dawie, buku tu masih berminat lagi ko, boleh abg bawak ke sg buah sok... :eek: ::) :-* :'(
     
  8. Dawie

    Dawie Yang penting...Jangan lupa asal usul kita....

    erkkk ye ke..wahhh...suami mithali la...bagus2...
    tahniah abg mukakeli... ;D
     
  9. Joe

    Joe Marlin

    ye ye suami misali bro MK kite ni...TQ for the tips.. ;)
     
  10. Dawie

    Dawie Yang penting...Jangan lupa asal usul kita....

    saya mmg nak buku tu bang..tapi saya tak sure dapat pegi atau tak sungai buah tu..
    ni saya masih dlm perancangan ngan jebatjohor tu..
     
  11. samurai

    samurai manhttp://www.pancing.ncin sampai lebam!!!!!!!!!!!


    AIMAN TAK KISAH!!!!!!!!!! MANA PON BOLE EKEKEKEKEKEK...........
     
  12. apiszmayong

    apiszmayong Bilis

    salam bro...ngan bini ni,kita saikologi dia blk.....nak kita mncg laut ke mncg awek...wat plhn...nk x nk dia mst plh yg laut...ckp je, drpd kita wat maksiat, wat bnd yg bkn2, baik mncg....bole pakai x?
     
  13. si_diman

    si_diman dok makang tarang weh...sap okok lu ah..

    bab bodek bini nie bro dawie nie ckup pandai...hahahaha..
     
  14. Ikan Baka

    Ikan Baka Bilis

    Bro Awei...Apa susah bro...hulur jer set pancen kat dia.Bawak sekali dia gi trip mancen...
     
  15. sheikh faqar

    sheikh faqar Marlin

    pertama sekali dalam bab ni... kita kena dulukan apa yang diorg nak... bg je apa yg diorg nak, luangkan masa secukupnya dgn mereka... then.. dia akan dgn senang hati lepaskan kita kemana je nak pergi... contohnya... tiap2 kali balik mancing.. ikan siap siang... belikan mee goreng sedap kat dia... sure dia ok nyer... ;D ;D ;D
     
  16. adiesick

    adiesick casting,casting,casting..!!!

    senang jer bro! kat rumah jgn malas-malas.. mesti KDN bagi lesen mancing sepanjang hayat!!! ;D ;D ;D
     
  17. adichrome

    adichrome "Semoga Esok Masih Ada Ikan Untuk Ku"

    rajin2 lah pelokkk (peluk yg berkualiti) kdn anda pasti dapat lesen besau punya ;D
     
  18. pok dik

    pok dik jika ke rinduan call 0162826501

    alahhh... kawen ja anak orang asli... dia kompom x suka tengok laki dia lepak kat rumah... pemalas katanya... nak tak nak dia mesti paksa awak gi mancing.... x gi mancing kena marah lak tu.....
     
  19. adiesick

    adiesick casting,casting,casting..!!!

    heheheh..ader ker awek asli yg cun meletop!! tuan pokdik??
     
  20. adiesick

    adiesick casting,casting,casting..!!!

    ;D ??? ???
     

Share This Page