camna nak pikat bini bg green light turun mancing?

Discussion in 'Keluarga' started by awei_snapper_hunter, May 21, 2009.

  1. awei_snapper_hunter

    awei_snapper_hunter Be Better Fishing!!

    salam..

    tolong bg tip camna nak atasi kemelut ni..hehehe

    al-kisah ni terjadi pada sahabat ngail aku, dia ni seblum kawin ni mmg hardcore fishing,
    pas2 kawin ni.. susah nak ajak ke laut.. pasai org ghumah dia susah nak bg ke laut..

    masalahnya: modal pancing kena sama dgn modal utk org ghumah dia nak shopping..
    dari segi len sahabat aku kata dah cukup bg dah... ehehehe ;D ;D ;D


    aku tanya kat dia: hang ni takut bini ke??
    dia jawab: aku bukan takut bini, tapi bini x takut kat aku... kuikuikui.. ;D ;D ;D

    asal aku mancing ke laut je, sahabat aku ni hati x senang, selalu call tanya hasil.. kesian kat dia..

    aku bujang lagi.....hehehe bujang senang...(single mingle)
     
  2. pok dik

    pok dik jika ke rinduan call 0162826501

    bawak ja pi habib jewel... suruh pilih yang mana suka dan tak yah belek harga... ;D ;D ;D
     
  3. Kail^Perak_Crew

    Kail^Perak_Crew Wut Minds can conceive, body can achieve

    bwk la g jalan2, p mkn, p shopping...

    ikut style kwn, dlm 1 bln ada 4x hujung minggu, 2 hari hang p la mancing, 2 hari lg spend mase dgn org rumah...
    ckp baik2 dgn dia, org pompuan ni sng paham kalo kita slow talk baik2..

    last2 org umah kwn pon dah mula minat pancing cuma x hardcore le... ;)
     
  4. ejoy_burger

    ejoy_burger Marlin Staff Member

    salam bro... buat kaki2 pancing yang bujang... kalau mendengar kes2 yang sedemikian, jangan ler takut nak kawin...
    atau terlalu memilih pasangan anda... benda ni semua berlaku kerana anda sendiri... kebanyakan perempuan
    suka suami berada disisi sentiasa... kalau anda gi mancing, dah tinggal dia sengsorang kt umah... boring tu...
    nak2 kalau ada anak yang nakal, dia kena jaga sengsorang... kita sedap2 memancing kt luar... kalau nak bawak
    karang susah plak... kalau mancin kolam boleh ler bawak... kalau laut??? nak bawak camner...
    jadi kita ni kena la memahami perasaan isteri kita... bak kata kail^perak tu... spend masa ngan orang umah...
    bukan setakat spend masa jer tau!!! kita ni minat mancing.... so... cari ler bini kita ni minat apa...
    minat shopping ker (kalau yg ni elakkan ler, botak nanti), sport ker, bowling ker haper ker....
    contoh dia minat bowling, bawak dia gi main bowling sampai dia serender... anak??? korang pegang la sepanjang hari tu...
    kasi dia main bowling tu puas2... pastu bawak la gi makan2 kt mana... pegang gk anak... bagi dia cuti haritu... kalau
    dia minat karaoker, kasi dia nyanyi sampai lebam... sampai takde suara... kompom esok lu pegi mancing dia tak sound dah
    pasal dia takde suara.... hehehe... takde la macam tu.... kita macam kita ni paham ler hobi dia...
    insyaAllah dia akan paham ngan hobi kita plak... kena la saling bertolak ansur..... ni asyik bertolak jer ansur nyer tidak...
    payah ler camtu....
     
  5. Kail^Perak_Crew

    Kail^Perak_Crew Wut Minds can conceive, body can achieve

    kekekeke ;D ;D ;D yg ni kwn stuju sgt2 kekekeke

    logik2... msk akal hehehe jd kalo dia bebel pon xde sound yg kuar kahkahkah ;D ;D ;D
     
  6. si_diman

    si_diman dok makang tarang weh...sap okok lu ah..

    salam..hahah btul ngan bro ejoy 2...ni asyik mlm jer nk bertolak2..hahah.....bro kne cube bro...biar gak bini pelik klau kiter duk umah memanjang.....biar smpai dia tanye.."doh bakpe abg....dok g ngail ari ning..."ha kan sedap dengar tue,itu bkn setakat green light je....merah jampu light dah tue..hahahahahah
     
  7. samurai

    samurai manhttp://www.pancing.ncin sampai lebam!!!!!!!!!!!

    salam sumer,aku sokong pendapat bro ejoy tu...yang penting kite kene tau minat si isteri,sekali-sekala kita layan minat dia plak barulah dia tak membebel kalu kite page mancin atau kite rekrut dia supaya dia minat mancin dan dari situ dia akan paham kenapa laki dia suke mancin...bukan nak citer besau la,aku ni dah nak masuk bini no.2 hehehehe......tapi,dua2 paham ngan minat aku pasal aku paham ngan minat diorang..
     
  8. Bondiana

    Bondiana ....Org Offshore....

    Betul...betul...betul...

     
  9. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    BRO....

    SUSAH 2 BINI TAK BAGI MANCINN....

    KORANG TUKAR JE PROFESSION JADI NELAYAN...

    CAKAP KAT DIO ABG NAK BELIE BOT - PUKAT DLL...

    TERKEDU DIO HA.. HARI 2 GI LAUT..

    TAKGI TAK DO DUIT.... BIAR PADAN GAN MUKA HEHHEHE ;D ;D

    ( MUKA SAPO TAK TAU LAH - AKU KE ? BINI AKU ? ) HEHHEH ;D ;D
     
  10. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    DEN ... JIKO GI MANCIN

    TINGGAL KAN DUIT....KEKADANG MEMANG BINI 2 NAK HAPPY GAK

    BILA ADA DUIT $100 - $200 SENYUMM LAH...( GI MANCIN DALAM 2 - 3 HARI )

    KITA GI MANCIN HASIL ???? KEKADANG HAMMPEEHHH KAN. BAGI DIA DUIT DIA BELI APA 2

    NAMPAK....ORG UMAH KITO NI PANDAI BUEK BAJETT 2 TAU. 8)
     
  11. Boleh guna cara bro joran maluri...
    macam sempoi je...
    nanti den cuba kat bini den...
    hahahhahaaaa....
     
  12. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    BRO... SIAKAP HUNTER.

    MULA... ULUR JE DUIT TU LAGI 2 KE 1 HARI KE ...NAK GI MANCIN

    BILA DIA TANYA... " DUIT APA NI.. ALAHHH ABG BELANJA ..."

    BESUK TAK RETI 2 ANGKAT JE ROD LARII.... HEHHEHHE ;D ;D
     
  13. jebatjohor

    jebatjohor Marlin

    kwn setuju dgn aji, ejoy & kail silver, kenala pndai jaga ati psgn. ada 4 minggu spend la 2 minggu dgn dier weekend atau buat selang2 bulan mancen (kalau laut dalam). kos tinggi, hasil x tentu.. bkn org rumah x paham hobi kite, cuma kerisauan (syg) dia yg kuat buat berbelah bagi.lg pun kdg2 masalh dtg dari kita, blnja dapur x bg, kurang masa dgn anak, x de masa nak spend ujung minggu, asik2 citer ikan, mlm lebih suka tgk joran dari nak bergurau senda. kwn mmg belum kawen, tp dari skrg kwn da kena ajar diri kwn dan bakal psgn ttg hobi mancen ni. thanks gak kat otai2 yg bg tips2 kekeluargaan selain dari mancen ;D
     
  14. Potocol

    Potocol PERAK DARUL RIDZUAN

    Salam...

    Nak berkongsi...mungkin boleh diadaditasikan atau sebaliknya mengikut penyesuaian budaya tuan berumahtangga dan bersosial.

    1. Bawa isteri ke majlis makan2 dgn komuniti pancing. Di situ, anda boleh kenalkan rakan2 anda dgn komuniti pancing yg tuan sering bersama.
    2. Tuan kena duduk di dapur barang sekali dua dlm sebulan menunukan anda ingin memasak ikan yg dibeli atau pun yg dipancing!! Dgn ini, isteri tuan akan menilai diri tuan bhw tuan suka makan ikan dan suka pada ikan!!!
    3. Tunjukan minat tuan dihadapan isteri tuan bhw tuan mmg minat memancing. Cthnya, anda membaca majalah pancing, membuat artikel ttg ikan dan pancing, menyimpan dan mencuci reel yg dibeli. Aktiviti ini adalah "klu" terhadap minat anda yg dipertontonkan oleh isteri tuan.

    Ermmmm...sila tambah yg lain2....
     
  15. Kail^Perak_Crew

    Kail^Perak_Crew Wut Minds can conceive, body can achieve

    aik bro, ckp mcm ade xperience jek??? abg dah kwn ye bang? hehehe ;D ;D ;D
     
  16. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    BRO.....

    JIKO ORG TAK KWN CAKAP 2 MACAM ORG DAH KAWEN...

    DIO MEMANG BETULLL TENGAH MENGENYAMMM ( FAHAM K ? )

    NAK TAU SOBAB APO ??? JAWAPAN NYA SENANG JE....

    SOBAB KITO PON MEMANG MACAM TU DULU HEHEHEHEH( GURAU JE JEBAT YEKK ) 8) 8)
     
  17. hairiveno

    hairiveno Marlin

    Salam...hahahahahah topik cun nih.....kato kat bini

    "nasib baik abang gilo mancing, kalau gilo kelab dangdut macam mano?


    dia akan jawab " org lain laki ado kat rumah, tgk anak bini"

    kito lak jawab " terimalah hakikatnya..sajo aku terima nikahnya dengan mas kahwinya sebanyak RM 8000.00 TUNAI WANG HADIOH MANCING TUUUU......

    Lepaih tu gerenti dia gelak......malas nak layan org tua ni....


    lesen Penuh.......
     
  18. hahahahaha
     
  19. Bro hairiveno....

    "nasib baik abang gilo mancing, kalau gilo kelab dangdut macam mano?


    dia akan jawab " org lain laki ado kat rumah, tgk anak bini"


    tapi kalau dia jawab "nasib baik orang tak gila laki lain....."

    macam mana plak kita nak jawab....
    hahahahhaaaaa............ ;D :D ;D :D
     
  20. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    KOK BINI CAKAP MACAM TU.... HA... HA... JAWABBBB???
     

Share This Page