Cadangan utk trip OFB Port Klang 5-6 Mac 2016.

Discussion in 'Perbincangan @ perancangan mengadakan pertandingan' started by mat edi, Jan 4, 2016.

Tags: Add Tags
  1. mat edi

    mat edi Pelata

    Re: Cadangan utk trip OFB Port Klang 6-7 Feb 2016.

    ooo.....terbaik tu...jigging ok x kt situ?..
     
  2. mat edi

    mat edi Pelata

    Re: Cadangan utk trip OFB Port Klang 6-7 Feb 2016.

    wasalam tuan...klu trip xpenuh lg..sy open kt membe dlu..klu kurang sy update kt surat jemputan...dh book 5-6 mac ni..sabtu ahad...tungguuuu saja. ;D ;D
     
  3. mat edi

    mat edi Pelata

    Re: Cadangan utk trip OFB Port Klang 6-7 Feb 2016.

    bru open trip kt membe2...klu ade ksong den up kt sni..hehehe ::)
     
  4. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Re: Cadangan utk trip OFB Port Klang 6-7 Feb 2016.

    Bertembung trip bagan tengkorak..kalu tak leh ler ikut...syok wooo apollo flowerhorn.... ;D ;D ;D ;D ;D Tuan Mat Edi...tolong modify tajuk tuh...nanti org confuse trip February ker March...hehheee
     
  5. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Klu ada kosong, sy pun teringin nk follow. Lama tak turun OFB.
     
  6. mat edi

    mat edi Pelata

    Inshaallah tuan..klu ada kosong nnt sy bgtau..
     
  7. mat edi

    mat edi Pelata

    Re: Cadangan utk trip OFB Port Klang 6-7 Feb 2016.

    Tuan man...tekong klu bwk lubuk karam kejap ke lama jgk lyn kt situ??.kita kna mintak kt dia kn suh bwk pg lubuk dlt2 situ kn??..
     
  8. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Pak Samad biase dia bawa gi kapal karam nih kalau ada tamban hidup apollo , takde tamban dia tak bawa...kena bagitau@tanya dia sebelum turun sebab kalau takde tamban kat OFB , petang biase dia bawa pi OFB-N utk cari ikan apollo nih buat umpan malam kat kapal karam. Bagitau awal2..dia tunggu sampai habis umpan baru balik ke OFB.
     
  9. mat edi

    mat edi Pelata

    oo mcm tu...lubuk kapal karam pak samad ni dalam ke??..cecah 50m x?.
     
  10. ewak

    ewak Arowana

    bleh nmpak bontot kapal kalo air surut ;)
     
  11. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Tak dalam..cam ewak cakap bila air surut nampak rangka kapal..bila pasang dalam 15 kaki dri bontot kapal...main layang tamban..guna batu kecik saiz 4-6, main bottom utk jenak, batu 10-12...tapi karen main talang lah..besor2 spinning 4000 tali 40lb penuh spool cukup dah..perambut 30-50lb setengah depa
     
  12. gaara_X

    gaara_X Marlin

    untuk jenahak umpan apa best...ikan juga ke......dulu ada yang layang area pelantar OFB pun ada jenahak.....betul ke bang??
     
  13. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Jenak tak pernah tengok naik kalu dari OFB, tapi tetanda besor ader..ler..dalam 2-3kg
     
  14. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    kalau ada rezeki, dapat jenahak tu.. terbaikkkkk
     
  15. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Tu dia,,,sifu OFB mai dah...tapi dia kena quarantine....lepas bulan 4 baru leh turun..anak dah besaq sikit
     
  16. Aris

    Aris Bilis

    maaf tumpang lalu..ada sapa2 tau waterpum jenis apa yg digunakkan utk kasi umpan hidup lama kalau letak dalam baby pool..sbb 1st time pergi pernah nampak geng kajang/ampang sedut air drp bwh..terus masuk ke dalam baby pool..tak sempat tanya..
     
  17. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Selalu bawa pump yg guna 2x battery size D tu jer... ;D ;D ;D
     
  18. fizi_gelama

    fizi_gelama Melombong Ikan..

    nak ikut sekali boleh?

    :eek:
     
  19. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    tuan tanah terlupa dah post ni...

    tuan fizi,
    kebiasaannya bot abg samad tu muat dalam 12-16 orang, nanti tanya tuan tanah ada kosong ke tak.. alangkah best kalau ada trip mencari lauk sebelum puasa ni... boleh la makan ikan segar sikit... masa tu in sya Allah, saya dah boleh join...
     
  20. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Tu pump aquarium tu....cari yg guna 12v bawa bateri motor dah cukup...kepit guna kepit buaya tuh
     

Share This Page