Bujok Basah ( Salah Faham , Mohon Maaf Banyak-Banyak Pihak Terlibat )

Discussion in 'Pengumuman dan Ucapan' started by lemanspring, May 3, 2013.

  1. lemanspring

    lemanspring Marlin

    Untuk pengetahuan semua .. pemilik topik ini telah di "banned" daripada mengepost
    sebarang komen di pancing.net ( cuma boleh log in masuk dan baca sahaja - kira cuma mata sahaja mampu memandang )

    Diharap tuan-tuan memahami dan menerimanya dengan seadanya , tuan tanah sehingga kini masih
    tidak mampu membalas post-post tuan-tuan disini. - segala kemusyikilan boleh diajukan kepada Moderator

    Janganlah tuan-tuan berasa kecewa dan tidak tenteram , dengan perkara yang berlaku yang tidak disangka
    seperti ini akan terjadi , tanpa pertimbangan yang sepatutnya.

     
  2. blupipes

    blupipes wan-0122301739

    Bujok Basah ( edisi finas )

    jangan banned gi mancing sudah....... ;D ;D ;D
     
  3. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    Bujok Basah ( edisi finas )

    betul ke.
    apsal kna ban pulak ???
     
  4. blupipes

    blupipes wan-0122301739

    Bujok Basah ( edisi finas )

    jat nak penjelasan la pulak...sape leh jawab ni...????
     
  5. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    Bujok Basah ( edisi finas )

    ko la jawab..aku dah takde set dah skrg ???
     
  6. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Bujok Basah ( edisi finas )

    Presiden sapa pon kena ban :eek: :eek: :eek:
     
  7. lemanspring

    lemanspring Marlin

    Bujok Basah ( edisi finas )

    EDITED BY kopytiam
     
  8. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    Bujok Basah ( edisi finas )

    Nak ubah mende...kalo nak ubah sgt beli la pnet ni dr owner...bayo la bulan2...di bagi pakai pree pon bnyk plak bunyi...nak ubah2...ikut suka owner la nak banned ka apa ka...x nak kene banned polo rule...senang...pe kata tuan leman amek aleh suma jawatan admin-gm-agm-mod-ajk dlm pnet ni...tgk lalu x lalu nak ngadap sejuta macam pangai x gheti2 polo peraturan...pd gm-agm sile amek perhatian...buleh kot bg jawatan super power kat tuan leman ni kot...
     
  9. lemanspring

    lemanspring Marlin

    Bujok Basah ( edisi finas )

    [size=8pt]
    orang suruh ubah lain ko pk lain..apa la ko melalut nie..
    dah hilang akal ker...musti kena goncang ko nie..baru kekal..

    ramai dah yg tidak waras percaturan terima balasanNya..
    ado percaya ke tidak nie...ado akal sendiri mau pikir la

    sebarang keputusan perlu lah dimulakan dengan teguran dahulu,
    jika tidak boleh jalan tegur-teguran...berbincanglah dulu hukuman setimpal dengan kesalahan
    bukan main "hukum" sahaja ikut suka..walaupun korang punya laman(masa hidup jer)..
    free ke tidak ke...semua akan diadili kelak.....

    Yang dijatuh "hukum" pula , wajib diberi ruang membela diri sebelum dijatuhkan "hukuman"...
    susah sangat ker nak berlaku adil...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  10. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    Bujok Basah ( edisi finas )

    Kalo ye pon citer laen xyah nak melalut itu ini...org laen kene banned apsal ko plak yg melalak nak ubah...x paham tgk org tggi ilmu agama ni...bahasa putar alam...ingatkan tggi ilmu agama...tggi la jugak peribahasa...maap ckp la leman oi...aku dok ckp leklok ngan ko...ko buleh start aku ko ngan aku...tggi sungguh adab ko...masok umah org pon buleh buat cam umah sendiri...cantek sungguh cerminan ko pd agama...lenkali kalo nak citer politik pegi tpt laen...aku ni belajo agama takat darjah 6...tp setau aku dlm Islam ada ckp jgn timbulkan syakwasangka...bile org mula bersyakwasangka akan mula timbul macam2 tanggapan.,.kemudian timbul kebencian...salah ke pemahaman aku yg belajo agama smpi darjah 6 je ni...ko ilmu tggi.,.xkan aku plak nak ngajor...xkan xleh nak pikir hormat pd owner pnet ni...xkan xleh nak beradab cara Rasulullah...Rasul pon time dakwah setau aku xde plak citer dabel mining smpi org pikir laen...
     
  11. lemanspring

    lemanspring Marlin

    Bujok Basah ( edisi finas )

    aik..ko yg mula dulu "syakwasangka" , aku pula dipersalahkan..bagus punya taichi nie..
    kalau darjah 6 agama ko...aku pun no komen , itu ko yg nilai & ngaku sendiri
    bab adab...orang kalau mula dengan beradab , kita sambut ngan adab ...
    orang mula sindir , kita sambut ngan sindir .. ekpressi permulaan itu "penting"

    hormat ngan "ampu" - owner , 2 perkara berbeza ... kalau hormat , kita boleh tegur menegur dan
    dia boleh terima yang mana baik dan buruk berdasarkan akal yang waras ..
    kalau kaki "ampu" ... aku tak pakai spesis macam nie , buang karen ker..

    adab cara Rasulullah memang terbaik di Alam ini , aku cuba paksa@rela mengikutnya..masih belum kesampaian...
    Bab Pilih pemimpin yang adil , memang ada ajaran dan seruan Rasulullah pada aku...salah ke,aku ikut Rasulullah..!!!

    *aku tidak la tinggi mana ilmu , temberang jer lebih (cuma perasaan ko jer kot @ boleh jadi salah sangka)
     
  12. mie_ngail

    mie_ngail H/phone No: 013-3728302

    Bujok Basah ( edisi finas )

    As'kum...

    Dgn lafaz bismillahirrahmanirahimm...

    Cukup2 lah tu tuan leman dan tuan shahzam...
    Kawe bukan nk masuk campur sgt tp cuma atas dasar sorg sahabat, maka kawe pikir xperlulah kita bergaduh2 antara sesama kita...
    Jaga lah emosi kita dan sama2 lah kita memeriahkan forum bknnya bergaduh2 mcm ini...
    Hulurkan tangan sama2 bermaafan...

    PEACE ya...



    p/s: Hang Leman kena jaga sikit tatatusila berforum.
    Kalu dgn kawe xpe lah.. Lain org lain caranya.
     
  13. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    Bujok Basah ( edisi finas )

    Aku ingat da quote ayat aku da paham da...ayat budak sekolah rendah je...mmg aku syak lain...tu pasal lenkali nak posting pikir 2-3 kali...ayat aku ni org paham ka x...org pikir laen ka x...bile org pikir laen...laen sambutannye...

    Ko nak ckp aku ampu ke hape ke lantak ko la...owner pnet ni pon aku jumpe sekali...beborak jauh sekali...buat ape nak ampu...dpt ape...x dpt pon duit...tuan tanah yg ko kate kene banned ni la la kawan aku...lg lama aku kenal...lg la penah nek bot die tu...nape aku x ampu die je...lg best dpt g carik caru enitaim....ni sapa yg mengampu ni...bekap ada makna tu...nak hormat pon ada caranye...kalo da melalak itu ini x ikot peraturan...bukan hormat namanye...saja nak pelekeh org namanye tu...pastu melalak adil la saksama la...peraturan dah ada.,.tegor brp puloh kali nak tegor...bukan budak2...da tua2...tuh namanye ego...

    Susah sgt ke nak polo peraturan...da puloh kali bgtau no politik...tp nak jugak sangkut paut...patotnye mcm ko da kene banned da pasal ko nye siggie pon terang2 politik...tp kenapa mod x banned ko...ko pikir la sendiri...

    Susah ckp ngan org2 ilmu tggi cam ko ni...ada je putar alam...balek2 org yg tegor gak salah...asek ko je yg nak menang...bawak2 la bpikir apsal selama ni ko dakwah x de sambutan...jgn carik salah org...carik salah sendiri dulu...pikirla balek apsal dakwah Rasulullah dulu bjaya...apsal dakwah ko x bjaya...cuba muhasabah diri tu elok2...xde la dkata dek org-bapak ketam ngajo anak jalan lurus sedangkan bapaknye jalan senget...
     
  14. lemanspring

    lemanspring Marlin

    Bujok Basah ( edisi finas )

    aku syak lain..ko tak pernah fikir , orang fikir lain - sambutan mengalakkan !!
    apo ko "goreng" ini , ayat dah mcm biawak lidah bercabang , jangan lari dari kenyataan wei !!! ..
    bila cuit cuit orang , orang balas cuit sikit .. dah terpinga-pinga mcm dipihak setaraf "baling batu sembunyi tangan"

    EDITED BY kopytiam

    dah beberapa kali dah perihal "banned" ini aku terima , tetapi didalam forum , matlamat yang tidak sama itu adalah
    kebiasaan ... mana ada "forum" di dunia ini semua sama jer pendapat ....ini bukan sessi "ampu+bodek+cucuk" ABC

    ko tak habes-habes cakap ilmu tinggi kat aku .. kalau ko sangka begitu , ada baiknya ko ikut la dulu apa aku cakap
    sebab "orang benak" kalau ikut "orang benak" tak kemana pun .. malah bertambah "benak" jadinya.. macam mana aku
    nak "kalah" , sebab ko cakap aku "tinggi" ilmu - ini semua ko yang cakap , aku pun tak tahu - betul ke tidak !!..

    kenapa ko pelikkan dakwah Rasulullah , kalau tak berjaya , rasanya keturunan ko dan aku tak kenal "Islam" ,
    kehendak manusia dan kehendak Allah s.w.t itu sangat berbeza..

    Bapa sedara Rasulullah yang bela dia dari bayi pun tak ikut dia,adakah ko nilai kegagalan macam ini,Nabi Nuh pun tidak dapat selamatkan Isteri dan anak-anaknya,Nabi Lut pun berapa kerat jer yang ikut dia - depa berjaya atau tidak ,
    bukan urusan Mahluk !! mereka cuma sampaikan sahaja (kalau benar yang disampaikan , itu sudah memadai ).

    Sejak bila pula aku dapat tugas "dakwah" ini , siapa pula suruh aku "dakwah" .. pandai ko mereka-reka yer!!
    aku cuma berkongsi sesuatu yang benar .. jika ada yang lebih benar hujahnya ... pastu akan aku ikut dan akur !!!
    koh ketam mmg tempat aku melepaskan gian ngan abam bujok , walaupun selalu "ketam" dipersalahkan.....
     
  15. lemanspring

    lemanspring Marlin

    Bujok Basah ( edisi finas )

    ini ruangan Forum..bercanggah pendapat itu kebiasaan dan adatnya..


    EDITED BY kopytiam
     
  16. mie_ngail

    mie_ngail H/phone No: 013-3728302

    Bujok Basah ( edisi finas )

    Ok...kawe tgk ajer lah debat korang nih... ;D ;D
     
  17. lemanspring

    lemanspring Marlin

    Bujok Basah ( edisi finas )

    debat dah habis..undi pun dah siap...segala kempen automatiknya telah akhir
    bila la sampan abam bujok siap modified nie(kasi taruk tubo)...koh ketam oh koh ketam !! ;D ;D
     
  18. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    Bujok Basah ( edisi finas )

    EDITED BY kopytiam

    mak aih... sampai kat sini buat kempen... igtkan kat fb ja dapat benda mcm ni. poyo betul...
     
  19. ormm

    ormm SKUAD_JORAN TEAM

    Bujok Basah ( edisi finas )

    assalamualaikum.. 8) 8) 8)

    xbagus gaduh2 ni tn2 sekali...
    kita sebagai umat islam haruslah saling hormat mghormati..
    tiada guna kita gaduh..
    kita terima je pandangan semua org...
    xperlu nk bertelagah mcm ni..
    nnt kalo ada trip da xenjoy2 da.. :p :p :p
    that all..
    just my 20cent.. ;D ;D ;D
    wassalamm...

    -umno atau pkr,we r still malaysian.. n the most important is we r still muslim.. ;) ;) ;)
     
  20. mie_ngail

    mie_ngail H/phone No: 013-3728302

    Bujok Basah ( edisi finas )



    Kempen dh tamat, dh pegi pangkah dh... Jom pi mengail lg bagus... ;D ;D​
     

Share This Page