Buaya Jadian Sg Selangor

Discussion in 'Kisah Seram dlm hidup anda.' started by azizieking, Apr 3, 2010.

  1. azizieking

    azizieking I am freshwater fish hunter

    Betul tu bro yg penting niat kita tu datang bukan nak buat maksiat,nak cari rezeki sikit2 jer...tapi jam tu bebudak bro apa ada kira lari jer yg tau time tu hehehe....
     
  2. kadmatrik

    kadmatrik slim river

  3. kadmatrik

    kadmatrik slim river

    mungkin buaya inilah yg dimaksudkan tt....seram beb
     
  4. adichrome

    adichrome "Semoga Esok Masih Ada Ikan Untuk Ku"

    ambo kalu jumpa cam tu kompom terkencing punya seram ooooo ..... . :'( :'( :'( minta dijauhkan lah segala bahaya masa mancing.amin
     
  5. jman

    jman Marlin

    seingat saya yg dah masuk setengah abad ni belum pernah ada kejadian serangan buaya di sungai di negeri selangor. Jadi kpd pemancing udang, jgn risau sangat. Tapi lain di johor. Ada kes perahu yg bawa penumpang yg diserang buaya. Kat sarawak lagi hebat ceritanya. Di muzium negeri sarawak ada terpamer bebola rambut manusia sebesar kelapa dikupas yg diambil drp perut buaya disamping gigi manusia.
     
  6. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    kalo area sepakat-kg. kuantan kat kole selangor nun....mmg x pernah dengau lg citer pemancing/nelayan/org kene serang dgn buaya....tp sekadar die maen miskol dah ramai yg kene......gesel2 badan kat sampan pemancing/nelayan.....dah biasa dengau dah..... ;D
     
  7. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    buaya ni pun satu hal..kalau nak hilangkan gatal jangan laa geselkan badan kat sampan di sungai..kan elok kalau gesel badang kat tiang2 bawah warp sekitar port klang tu ;)
     
  8. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    mulut kasik kaber skit jat.....ko jgn ingat sungai klang nun xde......ade juge.....tp dah lame org x nmpk die kuar jenjalan.....sungai sekitar kg. delek masih ade boye katak nih.....cume mmg payah giler dah nak nampak die......adik die senang la nak nmpk....bewok.....
     
  9. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    ee takut aku..yg kolam pandamaran sedut air tu dari sungai apa ntah namanya pun dah lupa..penduduk sekitar mengatakan kat sungai tu pun ada taw :eek:
     
  10. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    tuh sungai taman kem tuh...kekekekkekekekekekekekekekekeke.....tp kalo nak ikutkan.....dari sungai klang...membawak ke sungai pendamar...terus ke sungai langat.....suma tpt tuh ade boye....tp spesis boya katak la....x besau.....
     
  11. jman

    jman Marlin

    kalau tak silap saya, yg jenis boleh hidup di air masin ni yg paling bahaya. Rasanya dlm bahasa melayu digelar buaya katak. Yang selalu menyerang org di sarawak ialah buaya jenis ini. Yang kurang bahaya ialah jenis buaya jenjulung@false gharial iaitu yg bermuncung kecil dan panjang.
     
  12. Jarang kita dgr berita pasal bangkai buaya ditemui.
    rasanya buaya sebelum mati dia akan cari tempat yang sesuai utk bersemadi.
    Yang kes Sungai Selangor ni maybe buaya ni nk tunjuk Sungai Selangor perlu 'dihormati'.
    Bersama Kita Pelihara Sungai Untuk Generasi Akan Datang ;D
     

Share This Page