BILA ADA SAMPAN ,KENA LAH ADA PENGKALAN DAN PORT2

Discussion in 'Info pemancing' started by wingerider, May 12, 2011.

  1. lemanspring

    lemanspring Marlin

    bila ada sampan , kenalah ada "bangla" baru leh tarik gt/talang ..
    orang yng bersampan nie semua "kayo-kayo"..den masih x mampu...
     
  2. aroi

    aroi Marlin

    ni baru cadangan tuan ewak.... nak mintak pandangan tuan2 semua ni.....takde pengalaman ni
    kapal kecik je ni tuan ewak.... ;D... mmg target laut dalam...
    cadang nak paking kat LAbuan (sabah) dah ada tmpatnya
    insyallah kalau dah ada nnti teman onn je kawan2 nak mancing....
     
  3. aroi

    aroi Marlin

    bangla... kene beli nih... ;D ;D ;D... kalau kat kawasan Labuan ni, ingat lagi best pakai MP sbb arusnya tak laju sangat, lagi batu dalam 500-700 grm je...
    bukan kayo tuan leman, tp keinginan tu tinggi... ;D ;D ;D
     
  4. ewak

    ewak Arowana

    huhuu labuan..terbaik laa..bleh lajak mancen smpai area lucornia @ spratly..den menunggu pelawaan je.. ;D
     
  5. ewak

    ewak Arowana

    adehhh kayo apo..brg 2'nd hand je pon..bknnya baru.. ;)
     
  6. ewak

    ewak Arowana

    ha haha... lamo tk dgr kabor..ape crita sekap lumut.. 8) 8)
     
  7. aroi

    aroi Marlin

    lucornia n terumbu layang ;D ;D ;D.. insyallah antara planing teman pada tahun ni, tmpat yang teman idamkan... ;D ;D..
    insyallah tiba masanya nnti teman akan buat jemputan.....
     
  8. aroi

    aroi Marlin

    salam tuan umah.... dah masuk umah baru bagi salam.... ;D ;D ;D... tumpang berteduh ye....
     
  9. ewak

    ewak Arowana

    caiyok la tuan aroi..bermula dgn angan2..diikuti dgn keazaman..insya allah akhirnya pasti akan jadik kenyataan..moga cita2 tercapai 8) :)
     
  10. aroi

    aroi Marlin

    like this.... ;D ;D..... amin...... imajinasi itu penting....
     
  11. wingerider

    wingerider 0125525646


    Dah 1 bulan tak turun,banyak hal yg memeningkan dan menghalang utk memancing,duit dah keluar banyak yg di hajati masih tergendala tak tahu bila siap.
     
  12. ewak

    ewak Arowana

    bot baru kaa.. :) :)
     
  13. wingerider

    wingerider 0125525646


    Repair keta tuan dah kena main olih workshop
     
  14. ewak

    ewak Arowana

    adehh..bakau je workshop tuu :-[ :-[
     
  15. wingerider

    wingerider 0125525646


    Hari ni dah mula aktibi bako di FB conti cars dan Peugeot Club Malaysia dah upload sekali nama kedai dan lokasi dah 1 1/2 bulan sampai sekarang dia buat main2
     
  16. ewak

    ewak Arowana

    hampehhh..tersilap workshop niihh..
     
  17. wingerider

    wingerider 0125525646


    Workshop tak silap dia memang bolih buat keta2 conti, cuma pilih bulu sbb dia tau yg datang tu ada kedudukan dan pangkat yg itu lah diutamakan.Hari ini baru teman dapat terkini punya feedback ramai juga pegawai2 TLDM yg jadi ahli kelab Peugeot dan menunggu teman kol aja nak ziarah kedai dia
     
  18. capik

    capik capik 013-3945291

    lame thread ni menyepi.....

    ape perkara keselamatan yg perlu ade kat sesuatu pengkalan 2 ye?

    selain dr mangga sampan,org jaga,ahli2 persatuan...

    bagi mengelakkan kecurian sampan,enjin dan sebagai nya....

    langkah2...need infomation..

    sbb lain tmpt lain ragam...
     
  19. wingerider

    wingerider 0125525646


    Pancang sampan pacak pvc 4" masukan besi dan konkrik cement dalam pvc,rantaikan sampan guna rantai stainless steel dan pakai kunci ,screwkan henjin pada sampan di samping rantaikan dan lock dgn kunci pada bahagian yg kuat dan selamat atau kuncikan pada 2 pemutar pengetat henjin.Sekurang2 nya banyak kerja harus si pencuri nak buat sebelum mencuri.
     
  20. capik

    capik capik 013-3945291

    kt tmpt sy dah bt smua 2 tp masih lg n kuat berlaku kecurian.... :-X :-\
     

Share This Page