belakang marina resort PD

Discussion in 'Air Masin' started by yuskjg, Mar 1, 2010.

  1. mohdfadle

    mohdfadle Bilis

    Salam..esey budak baru dlm ni ha..nak tanyo pasal blakang marina ni..sesuai ko nak main jigging atau casting..baco topik mcm nak mencubo..baru bejinak main jigging...esey 25hb ni oustation..ghaso nak singgah mencubo..sesapo ponah menjigging leh la bagi tips..oh yo..den mmg orang nismilan tapi dah menotap kek kluang...
     
  2. khairull

    khairull Pelata

    Cemano esok..ada sesapa mau trun tak..mcam mau try kalo ada tman..
     
  3. ras

    ras ras@pancing.net

    ada hasil ke bro
     
  4. khairull

    khairull Pelata

    Hasil apa xpnah trun..br tnya sesapa nak trun mau tumpang ja..tmpat blum knai...huhuu
     
  5. Moshi

    Moshi Marlin

    huh lame x jenguk marina. insya allah bulan jan nnt try
     
  6. lats840

    lats840 Siakap


    bleh tak den join tuan moshi.. den bru blajar mancing ni...
    ikat perambut pun bukak buku lg..
    hehe....
     
  7. khairull

    khairull Pelata

    tuan kat sini kalo mlm boleh mncing ka?.
     
  8. kamelo

    kamelo Bilis

    as salam abg khairul..ari tu ada terperasan post..nak cari bot nak sewa bawa sendiri kan..kami ada bot untuk di sewa bole call no ni 01115148697 kamel..bot ada area pasir panjang..kalo nak bole call no tu..deal harga atau macam mana pengharan bot ka atau mcm mana bole runding..
     
  9. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    apa lg khairull, boleh set komplot jigging depan rumah tanjung tuan.
     
  10. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    ni bot baru ke? harga camner? kalau tekong tolong bawak harga lain ke?
     
  11. khairull

    khairull Pelata

    pasir panjang tu kat mana tuan?...
     
  12. rizal_p2

    rizal_p2 0134261004

    pasir panjang tuh lepas lagi dr telok kemang menghala tanjung agas...perairan sana banyak pari n semilang ;D
     
  13. m1213m0

    m1213m0 Bilis

    Assalamualikum. Mohon maaf mencelah.
    Kawasan belakang Marina Port Dickson mmng
    mempunyai potensi. Kalau naik motor boleh juga
    cuba menyusur sampai kehujung tebing Marina.

    Pernah Recce. Kereta x dapat masuk jauh kedalam
    menuju tepian pantai. Mancing malam joran panjang
    casting ditepian tembok benteng boleh kot.
    Bawak sahaja lampu alat kelengkapan perang yng.
    cukup.
     
  14. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Ni benteng yang belah mana ni? Yang panjang ke yang pendek?
    Dulu pernah mancing kt benteng pendek lepas tu dh berpagar, xleh nk masuk.
     
  15. m1213m0

    m1213m0 Bilis

    Assalamualaikum Pak Syed. Masuk susur Ikut tepi Marina Resort terus kebelakang dan
    kita akan berjumpa kawasan kolam luas bentuk bulatan disini juga ada saluran pembentungan
    besar utk air keluar masuk juga tempat utk.mancing.
    Jika kita beluk kiri ada jalan tanah merah menyusur tepi menuju benteng pendek dan
    juga panjang macam bentuk huruf "L".
    Dibenteng ini juga ada cerun concrete mcm utk turunkan Boat.
    Dihujung tepian concrete panjang huruf L saya dpt lihat ada juga benteng panjang yng
    melintang....agak jauh juga.. Belum Recce lagi.
     
  16. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Maknanya jalan nak masuk ke benteng pendek tu sudah tidak berpagar dah ke?
     
  17. GengJahat

    GengJahat Tenggiri

    jalan nak masuk situ takde pagar... kalau nak masuk dengan kereta ada jalan lain ikut tepi hutan.. tp kalau malam gelap la
     
  18. cendawan

    cendawan komplot nilai

    seingat saya dah tak berpagar,saya penah bawak kereta kancil masuk sampai ke tembok berbatu hujung sekali..pastu kat atas susur tu pun boleh try,tapi agak bahaya..tinggi
     
  19. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Oo.... bukan lalu kt tepi laut tu ke?
    Tengok map ada lorong kecik celah hutan
    InsyaAllah lepas raya kalau berkelapangan aku ke sini
     
  20. GengJahat

    GengJahat Tenggiri

    tepi laut tu kalau musim panas kering boleh la kereta nak lalu.. tapi kalau lepas hujan jgn cuba try.. nangis la kete sangkut takpon macam kerbau masok lam kubang ;D.. yup ada lorong kecik jalan tanah merah.. tp tatau nak describe kat dalam ni
     

Share This Page