belakang marina resort PD

Discussion in 'Air Masin' started by yuskjg, Mar 1, 2010.

  1. ras

    ras ras@pancing.net

    wah..mantop ni...drift kalau x bersilang tali syok layan ni
     
  2. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Salam Tuan Cendawan,
    Nak tanya, port tu sebelah benteng pendek ke benteng panjang?
    Kalau kt area benteng pendek, bukan ke ada pagar yang halang kita masuk?
     
  3. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    Sedikit tips tuan ras kalau nak men drift umpan udang idup kat marina.... Drift takyah men jauh2.... setakat 5~10 kaki dari tembok kita duduk tu jer.... setakat nie daun baru saiz dulang, ebek, sekap dan kerapu penah didaratkan dgn cara camtu.... ;D ;D ;D
     
  4. ras

    ras ras@pancing.net

    terima kasih tuan..biasa igt ikan besar kena baling jauh...p mmg member ada cakap situ pun dah dalam....
     
  5. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    Yup boleh dikatakan dalam gak sebab tempat kapal layar parking kat dalam marina tu... tamban, gelama dan beliak mata dok men dekat jer kat tembok so takyah nak cast jauh2.... kalau kena time makan dia mesti ikan masuk punya....

    PS: Penyu boleh kata suka rayau kat situ dan suka makan umpan kita.... saya blum penah hook up lagi tapi kawan saya dah 3 kali pegi 3 kali kena penyu kat situ... hehehe ;D ;D ;D
     
  6. ras

    ras ras@pancing.net

    minggu ni jumaat kot..ingat nak g test sana dengan geng2 utem
     
  7. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    Poie jgn tak poie tuan ras... Nie bagi tips amik kat blog Cikgu Jenak Panggang...

    15,29 dan 30 haribulan hijrah
    air semakin laju dan besar.air pasang penuh hampir senja petang. kalau target ikan besar sesuai pada awal pagi dan semasa waktu senja ke awal malam skit.semasa ini umpan mungkin banyak semasa air mula surut petang dan awal pagi. anda tak perlu risau pasal umpan sangat. (Apollo umpan hidup = Tamban, beliak mata.) Apollo sais 8,10 dan 12 seswai... baling arah cahaya berkumpul...
     
  8. GengJahat

    GengJahat Tenggiri

    lama dah teringin pi port ni tapi tatau nak masok macam mana
     
  9. do when

    do when sekali boli pueh hati

    waaaaa.....port mmg ngam...ad mmbr pg tp malam la...dapat la senangin besar tapak tangan...huhu
     
  10. tawau

    tawau 0176057781

    kalo nak mancen malam kwn nasihatkan kenalah beramai sbb kawasan ni agak menyeremkan,,,kalo mancen kat jeti kenalan pegang joran sampai jadi tengkorak sbb tkde tempat tuk joran, kecuali disandarkan pada tembok atau ada celahan tembok yang baekkkkk punya. Kwn penah mancen sepurnama malam dapat subaru sebesar tapak tangan :eek: ,,,bila malam sejuknya auzubillah,,kona bawa baju sejuk,,,bawa bekal secukup rasa,,,insyaallah kalo ada rezeki....tariklah pelan pelan jangan gelojoh sbb tembok tinggi,,,nnti berputih mato engko jang....kalo nak mancen siang,,,paling romantis sekitar jam 0700 pagi - 1030pagi sbb udara menyapa pipi macam dihembus siti norhalizah,,,lepas tu,,,terasalah api neraka membakar diri yang banyak berdosa hahahahaha......nak main apollo pun ok tengok air cantek....umpan yang paling sesuai..udang idup,,,,kopek pun ok (nasib2lah)...... ;D
     
  11. syahz_f8979

    syahz_f8979 CasterJigger sana sini

    ape maksud ni tuan = dapat subaru sebesar tapak tangan ???? :eek:

    ade ke subaru kat jeti marina PD??? ::)
     
  12. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    Lain tempat lain panggilannya kot sifuukk....

    Tapi kalau ada subaru air masin kompom buleh buek artikel nih... jom komplot sifuukkk... ;D ;D ;D
     
  13. tawau

    tawau 0176057781

    ALAMAK!!!...silap.. silap.. bukan subaru tapi daun baru lah...adehhhh

    mohon maaf yer hihi
     
  14. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    Owhhhh daun baruuuu... memang banyak kalau kena time dia kat marina ni... ;D ;D ;D
     
  15. tawau

    tawau 0176057781

    dah lama tak kesana....
     
  16. khairull

    khairull Pelata

    ada sesapa nak p lagi tak..nak tumpang..hehe
     
  17. tawau

    tawau 0176057781

    kalo ada geng, saya pun nak join ;D
     
  18. khairull

    khairull Pelata

    tuan tawau arrange la..
    sy polloww..
    hihihi..
     
  19. tawau

    tawau 0176057781

    Khairull duduk area mana??
     
  20. khairull

    khairull Pelata

    Tinggal bndar mahkota cheras...
     

Share This Page