BARANG PANCING ADICHROME BERTEMAKAN FORCE DE NATURE

Discussion in 'Gallery Gambar/video' started by adichrome, May 18, 2012.

  1. adichrome

    adichrome "Semoga Esok Masih Ada Ikan Untuk Ku"

    [size=10pt][size=10pt]TEMA PERALATAN: FORCE DE NATURE [/size][/size] ;D ;D ;D

    [​IMG]
    lines k-braid sufix 130lb

    [​IMG]
    koyan + tali k-braid sufix 130lb 100 meter + tanduk (ragoon) + leader fishermen 2 depa + mata pancing maruto 5/0 ;D

    [​IMG]
    agak2 berapa kg ikan bleh tarik nie hehehehehe....... . ;D



     
  2. ismikayz

    ismikayz Marlin

    Salam tuan...fuh...tu setting simple tapi rege poket tebai....ni sesuai sgt buat tarik jenahak pulau besar dan sewaktu dengannya....haha :D
     
  3. palormy

    palormy klu ada trip call 0193368922

    bahaya jugak teknik ni untuk diorg yang tak penah guna...kwn teman yang kerja di pelantar minyak putus jari telunjuk sebab yang sambar tu mengikut ceritanya bapak GT...huhu
     
  4. adichrome

    adichrome "Semoga Esok Masih Ada Ikan Untuk Ku"

    tengah gila main koyan lak sekarang hehehehehe.......... . ;D apapun tengah blajar lagi dengan nelayan tempatan syok jugak tetapi tetap berhati-hati agar kemalangan tidak berlaku
     
  5. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    setup sempoi punya..... kena belajar teknik dari nelayan ni.... rasa2nya nelayan memang banyak pki style mcm ni...
     
  6. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    setup yg terbaekkkkk.. tahniah tuan ;D ;D ;D
     
  7. adichrome

    adichrome "Semoga Esok Masih Ada Ikan Untuk Ku"

    Rabak jugak poket kena rm260 satu set. tu tak kira batu ladung lagi hehehehehehe.......... . ;D apapun kepuasan tu adalah segalanya tidak dapat dinilai dgn duit ;D ;D ;D
     
  8. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    sukunggggg hehehehe ;D ;D ;D
     
  9. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    koyan guna tali benang tak pirong jari ke nanti... ???
     
  10. adichrome

    adichrome "Semoga Esok Masih Ada Ikan Untuk Ku"

    tali ni speciall untuk handlines tuan oder kat australia dan dia tak sama dgn benang ;D ;D ;D
     
  11. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    nak murah pakai mono ler.... tali tu yang buat mahal ;D ;D ;D
     
  12. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    ade lebih sikit rezeki tu tuan DU hehehehe ;D ;D ;D
     
  13. adichrome

    adichrome "Semoga Esok Masih Ada Ikan Untuk Ku"

    melabur sikit tuan2 sambil2 try benda baru ;D ;D ;D bila rasa sentapan ikan kat tangan yang tu x bleh tahan jantung berdebar2 lebih2 lagi bila ikan nyut2 kat tali hehehehe........ . ;D ;D ;D
     
  14. Rizal JJ

    Rizal JJ Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

    perrgghh....senjata dah siap...bila leh pegi berperang niii...
     
  15. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Purata nelayan yg saya jumpa guna mono je pasal fleksibel,kalau benang tu mmg kuat tapi perhatian kena lebih,malang tak berbau pasal dah wangi,tali tu saya pun tak jumpa lagi sepanjang merayau kedai2 pancing sini,kalau ada hasil boleh kongsi ;D ;D
     
  16. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    berkenan jugak tengok setup Tuan ni sebenarnya..... nanti jangan lupa tepek sikit hasil ;) ;D ;D ;D
     
  17. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Kalau kena betul2 kawasan laut dalam 70-100 meter mau badan mcm HULK tarik hari,kalah bangla
     
  18. adichrome

    adichrome "Semoga Esok Masih Ada Ikan Untuk Ku"

    terima kasih diatas sokongan tuan2 semua ;D ;D ;D nanti kalau ade hasil kasi up kat sini dan memang betul ciri2 keselamatan kena jaga main koyan nie ;D bagi ambo main koyan lagi syok dari pakai bangla sebab bleh rasa tarikan ikan drag kat tangan, TAPI lagi sedap kalau layan ikan pakai rod hehehehehe........ . ;D ;D ;D
     
  19. kzkh9786

    kzkh9786 M.P.C - Jeng Krengg

    setup yg sy pakai mono toman 80lb..tu pn dh mengigil nk tarik wat naik.
     
  20. Riepala

    Riepala Tenggiri

    biasa utk koyan, pk tali mono 100 paun ke atas...ini bg mengelakkan tercedera bila kena ikan besar...tali mono 100 paun ke atas agak kasar diameternya...peluang nk terhiris dek tali kurang la skit...my ten cent.. ;D
     

Share This Page