Banax Xtreme GT 6000

Discussion in 'Peralatan pancing' started by Baldi Umpan, Jan 22, 2017.

  1. Baldi Umpan

    Baldi Umpan Bilis

    Salam Legend2 Sekalian,
    Hamba baru terima reel Banax gt 6000 no. Ingat nak buat set laut.
    Ada review dr pada teman2 tentang reel ni x?
    Any suggestion utk pasangan rod yg sesuai?
     
  2. terubuk

    terubuk Tenggiri

    Reel yang lasak serta tegap.
    Satu je yang saya tak gemar.
    Cat dia mudah mengelupas bila kena garam...

    Kena rajin la bilas bila dah balik memancing...

    Rod tu pulak kena nyatakan nak bottom ke nak jigging atau nak popping..
    Baru la teman boleh rekemen..

    Sekian pendapat seposen dari teman..
     
  3. Baldi Umpan

    Baldi Umpan Bilis

    Utk jigging sesuai pe brpa tuan terubuk?
     
  4. terubuk

    terubuk Tenggiri

    Kalau nak guna GT 6000 tu paling tidak joran rating PE4 baru ngam... itu pun tengok juga jenis joran..
    Ada yang halus ja batang dia walau PE4.... kang nampak tak kena pula padanan sebab
    reel tu saiz bagak...

    Tak try tengok model 4000 ke?

    Btw nak mancing kat mana ni sebenanarnya?
    Target ikan apa?
     
  5. Baldi Umpan

    Baldi Umpan Bilis

    Dah jodohkan dgn Shakespeare 30-60 jig....
    Tp masih belum diguna pakai kerna kesibukan kerja...
    (Peluk kaki bwh meja office menggigil kegianan)
     

Share This Page