Balik KB dari Seremban

Discussion in 'Kisah Seram dlm hidup anda.' started by k0pi, Sep 25, 2010.

  1. k0pi

    k0pi • Jigging Karat • รักการตกปà

    Salam... ado nak share dan tanyo sikit kepelikan yang ambe lalui baru-baru ni semasa dalam perjalanan balik dari Seremban ke Kota Bharu... balik raya umah mertua...

    Dari Seremban hari Ahad malam 19/9, kawe bertolak selepas solat Maghrib dan berenti shopping kat KL cari kasut... bla bla bla lepas tu, jam 11mlm kawe pun shootlah dari KL untuk balik ke KB... jam 2.00am kawe sampai di Merapoh dan semayang Isyak kat satu surau tempat bas ekspress berhenti. Lepas selesai solat dan bersama sebungkus neskefe-o-ais, kawe pun geraklah slow-slow dari menuju ke Gua Musang sambil layan berkaraoke sorang-sorang bersama Def-Gab-C... hilangkan bosan bawak keta sorang-sorang (bini ngan anak balik kendian naik flight sebab bini amek cuti panjang).

    Sampai kat satu spot kat mana kawasan tu kiri dan kanan ada beberapa bukit batu kapur - dan marker sempadan Kelantan - Pahang, kawe telah menempuh satu kabus tebal dan rasanya walaupun spotlight PIAA 6500K dipasang, jarak penglihatan cuma sekadar 100-150M... masa tu biasa lagi sebab sebelum tu pun dah redah kabus tebal kat litar Kechau - Temau.

    Tapi sudah kenaaaaa.... dalam kabus tebal tu kawe berulangkali melintasi tempat yang sama, malah papan tanda "Awas! Selekoh Merbahaya Di Hadapan" dan tanda sempadan 'Selamat Datang ke Kelantan' tu pun 7-8 kali dilintasi... adalah setengah jam duk ulang tempat sama je macam video rewind-replay-rewind-replay... akhirnya kawe terpikir untuk berhenti sebentar kat tepi jalan sebab nak check kot ngantuk ke hape... 5 minit - 10 minit - 15 minit... masuk gear dan jalan balik... akhirnya dalam kabus tu sampai kat stesen minyak Esso baru selepas JPJ Gua Musang (dan serius JPJ Gua Musang tu langsung tak terserempak!)... masuk dalam toilet tengok muka kat cermin pucat abis, tapi takde pulak rasa tak sihat atau ngantuk... lap cermin keta kasi terang sikit sebab macam-macam dah melepek kat cermin tu dan terus shoot masuk bandar Gua Musang dan hingga sampai KB pada jam 5:00am. heh, first post 20hb kat forum pun pukul 5:46am, tunggu solat Subuh.

    Sepanjang 9-10 tahun duk merempit tengah malam (rasanya tak sampai 10 kali kot bawak keta KB - KL siang hari) kat jalan Bentong - Gua Musang - KB tu, kalau betul ni kene sakat, ni first time kene kat jalan tu. seingat pun kabus tu ada kebiruan sikit dan berbau macam kayu terbakar... nak kata seram tak jugak sebab tak nampak benda-benda... cuma rasa 'bongok' jap sebab tertanya... "Apa pulak majlis daerah gua musang ni pasang papan tanda Selamat Datang ke Kelantan ni banyak-banyak????"

    Dan hari tu jugak petang masa buat servis dan nak log mileage kat buku, keta kawe clock 733.8km dari Seremban ke KB, walhal selalunya tak sampai 600km, 560-570 je... takkanlah kawe jalan dalam KL masa gi Jusco Maluri tu 100km++ tersasar.... patutlah sampai Kuala Krai kene isi minyak... selalunya full tank 45L + 3L reserve, Satria kawe tu buleh jalan sampai 670km... sampai sekarang ada rasa hairan dan taktau nak jelaskan apa yang jadi kat Merapoh tu... :-X :-X ??? ???
     
  2. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    KO RONDA KEK TMN MALURO LEBIHHHH 2 KOT...HE HE HE HEE... ???

    APA TAK ROGER 2......EDEN ;D
     
  3. armaged

    armaged bawa joran..sembang pelan pelan.....

    anda telah di kidnap oleh UFO dan telah dieksperimentkan... ;D ;D
     
  4. k0pi

    k0pi • Jigging Karat • รักการตกปà

    poie shopang laaa bang aji cari kasut... tak syok kalo lepak ngan bang aji tapi raso rushing nak drive balik... bukan ngan bang aji yo.. ngan sapo-sapo pun den tak suko jumpo dalam keadaan rushing dan banyak bendo lam kepalo... jangan kecik ati yo bang aji den melintas kawasan takluk jajahan bang aji senyap-senyap...

    wey.... hahahahaha... *agaknya laa kot*, nak check jugak kot ado dapat superpower... kalau bleh jadi Superman ke, Incredible Hulk ke, skarang jugak kawe gi kucar Israel, pehtu lipat semua senjata nuklear kat dunia ni, wat lari Netanyahu, pehtu tinggal dia seko-seko kat kutub selatan, tempat paling takde makhluk kat dunia ni... muahahaha...
     
  5. ras

    ras ras@pancing.net

    seram jugak,hehe
     
  6. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    seram...... mungkin cubaan tu.... seelok2nya bro kopi bawa la teman untuk jalan jauh2 mcm ni.... bahaya jalan malam sorang2....
     
  7. wonderpets

    wonderpets "apa yang penting KERJASAMA"

    salam'kum

    ini bukan cubaan.........ini betul-betul.............heeeee ;D...tak apo...itulah pengalaman namo eh.. ;)
     
  8. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    Cubaan dari Allah tuan wonderpet.....
     
  9. Ariel5596

    Ariel5596 Marlin

    Mcm citer "Twilight Zone" pun ader...caught in paradox of time :eek: :eek: :eek:
     
  10. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    YAA KAA.. ???
    OK LAH NO HAL KOPI.... :D
     
  11. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    ;D ;D ;D bang aji bila nak balik KB????
     
  12. cik_einn

    cik_einn Guest

    kena sorok dek hantu lah tu....eiuww ngeriii....
     
  13. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    Benda2 mcm ni tak tahu laa disebabkan kita terlalu penat dan otak jadi biul atau pun memang diganggu.
    Raya haji th lepas saya dari kelantan utk ke port klang. Saya dapat info dari radio mengatakan jalan jem teruk kat Bentong..so saya masuk melalui bukit fraser. Setibanya bukit fraser tepat 12mlm..di tepi jalan saya ternampak lembaga hitam melintas..saya buat dek je.
    Setibanya kat port klang tu yg saya pelik..padahal lagi dalam 20 meter je nak sampai rumah...saya tak jumpa jalan masuk ke rumah saya. Padahal itu je lah jalan yg saya lalu lalang setiap hari. Petunjuk yg saya nampak setiap hari seperti rumah kedai dan tangki air memang jelas je..saya asyik berhenti kereta dan pusing balik..sampai ke sebelah sana pulak saya confius dan saya pusing balik lagi skali..sampai 3 kali pusing balik. Lalu saya berhenti tepi jalan..tarik nafas panjang2..saya azan..alhamdulillah,..baru la saya nampak jalan balik. ???
     
  14. ras

    ras ras@pancing.net

    aik,ni pun seram,jat seram den......
     
  15. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    SALAHH SOALAN LAH...???
    BILA NAK MAKAN ANGIN KE KB... ??? HE HE HEEEE ;D ;D ;D
     
  16. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    JAT KO PON KURENGGG TIDO GAK....???
    JANGAN KONO KEK P.KETAMMM UDAHHHHH...MASAKKK KARIII KITOOOOO....KAH KAHH KAHHHH ??? :D :D
     
  17. cik_einn

    cik_einn Guest

    soklan tu mcm JM ada skendel kt KB jek ...akakaakkaaa... :D :p
     
  18. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    MACAM MANA KO EINNN BOLEH HINGAT MACAM TU ???....KEHH KEHH KEHHHHH ;D
     
  19. cik_einn

    cik_einn Guest

    keyword dia 'balik kb' JM weh...sbb tu boleh terpk mcm tu ahaks...jgn la malu2 JM..kalau padi katakan padi... :p
     
  20. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    dia bg signal suruh masuk kampung kawe la tu tuan kopi. kampung kawe dari signboard Welcome to Kelantan dalam 2-3 minit jah. belah kiri tu ado tempat ore jual akok. depe sikit lagi ado kampung. masuk ikut belah kanan. kg kawe doh tu. worih ( pangkat atuk sedaro ) kawe pernah jupo orang utan setinggi 2 tingkat rumah kat area situ la... masa tu dio ulang alaik dari merapoh ke gua musang. lebihkurang dalam pukul 4 pagi gitu.... mato meroh tengok ko worih kawe. dio bowok motor honda cup jah masa tu...

    p/s : mungkin makhluk tu nak ajak tuan kopi casting ikan kelah kot. bw joran tak masa tu ? heheheh...
     

Share This Page