ayat power untuk isteri tersayang..

Discussion in 'Keluarga' started by axerock, Apr 3, 2012.

  1. Ryzal Bawal hunter

    Ryzal Bawal hunter lelap time.....bye2

    hehehhe........aku plak...........abg gi memancing...nak ditemankan....galaxy tab satu..hahahah
     
  2. Airell_Cipuddin

    Airell_Cipuddin Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..

    Bro...
    Ayat ni teman suka tau...
    hahahhahha
     
  3. PewiraSesat

    PewiraSesat Bereh bohhhh

    Aku: Jom balik kampung hujung minggu ni nak??
    KDN: Eh, kenape abg tetiba nak balik kg nih.. Ni mesti nk turun kemasin...
    Aku: ;D ;D ;D
     
  4. Airell_Cipuddin

    Airell_Cipuddin Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..

    yang ni paling kawe suko...
    heehheh....
     
  5. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    Setiap kali tgk drama melayu... Aku ckp...
    "Nasib baik dpt suami mcm abg minat mancing jer, tgk citer drama ni, suami kaki perempuan/kaki mabuk/kaki pkl/hisap dadah... Kesian anak isteri, apa pun tak boleh..."

    Setiap kali tgk jiran sebelah... Aku ckp...
    "Nasib baik dpt suami mcm abg minat mancing jer, tgk org sebelah, gila keta, hari2 belek, modified, make up, basuh, lap etc.. Kesian anak isteri, apa pun tak boleh..."

    Setiap kali mkn kat kedai mamak... Aku ckp...
    "Nasib baik dpt suami mcm abg minat mancing jer, tgk diorg sumer kat sini, lepak kedai mamak dgn member2 sampai pagi... Kesian anak isteri, apa pun tak boleh...

    Dan beberapa ayat2 yg seumpama dgn nya, sedikit demi sedikit pemikiran isteri diracun supaya hobi memancing ni jadi satu hobi yg sihat...

    Sebenarnya takder apa2 pun, yg jadi masalah bila mana tgg jwb pada keluarga terabai kerana memancing lebih diutamakan...
    Yg keduanya, jgn pikir hobi kita jer, hobi isteri plak kita kena ikut jugak...
    Lagipun perjanjian antara aku dan isteri, kuota memancing sebulan sekali shj... Klu nak lebih baru kena guna plan B... Hehee...
     
  6. eizam

    eizam Marlin

    saya sokong....

    kita kena pikir positif dan terapkan yg positif...
    pastu.....kena pikir kepentingan minat wife gak..

    "Sayang.....asyik ke Alor Setar nk jahit tepi (buat baju)....tp asyik x jadi jer.....
    xpe..nnt ada duit...kita beli mesin jahit tepi pulak.. (sbb mesin jahit teman dah di belikan).." ;D ;D ;D ;) ;)

    pastu..kalau ke komplot/mengeteh....teman bawakan skali laptop....boleh dia layan internet di Hotel dgn anak-anak..... tu pun lps shoping beli brg2 keperluan rumah...
    ....
     
  7. ilhamasong

    ilhamasong 017-777-3677 Lanun Johor

    Sebelum Bernikah....

    Kawan : Dinda2 dinda betul2 nak jadikan abg nie Suami Dinda ker? yela kita pun berkawan dah dekat 3 tahun x manis org tua kita tgk ....
    Awek : Nak Sesangat ( Dalam hati & tersipu2 Malu )
    Kawan : Kalau Macam tu dinda kena terima 3 perkara dan dinda kena benarkan kalau nak jadi isteri abg
    Awek : apa dia abg?
    Kawan : 1-Hisap Rokok 2-Mancing 3-Snooker kalau dinda sanggup terima bole la kanda hantar rombongan meminang bulan depan kalau x sanggup dinda carila org lain
    Awek : insyaallah dinda sanggup terima tapi perkara yg penting di utamakan Terutama anak dan keluarga...
    Kawan : (Dalam hati) hoyeeee.....hoyeeeee...

    Lepas Bernikah.....

    Suami : Sayang ujung bulan 4 nie ada trip mancing 4H 3M kat sarawak mgkn 6hari kat sana...
    Isteri : OK bole tapi kena setting anak nak ke sekolah ngan tuesyen lain2 hal semua ok
    Suami : Ok tq

    setakat nie teman alhamdulillah nak pi mana pun lesen green light .....cuma kita limitkan la dalam setahun 3kali trip yg pergi lama mcm seminggu.... setakat kalau trip terkejut2 nie so far alhamdulillah xde masalah .......yg penting jgn menipu.......


    p/s sekali2 tak pe hehehehhee
     
  8. wan82

    wan82 Marlin

    masa lum nikah:

    tiap2 minggu lps balik mancing kwn hantar ikan kat rumah mak mertua...

    sib baik memang x suke nak dating2 mase tu...time anta ikan tu je n dtg mkn mlm jer..sembang2 jap..so cerita la pasal2 mancing(bagi rachun fikiran supaya die tau yg kita nie suke mancing)

    bila dah nikah:

    ade jugak wife ikut gi mancing sehingga kejadian kaki terpelecok..pastu die dah malas nak ikut.. ;)

    selepas tu:

    kwn:ujung nie xde nak gi mane2kan..?

    wife:ade nak beli barang la kat xyz....bla..bla..bla..

    kwn:k..nanti kite gi ptg@mlm sabtu eh..pasal ahad nak gi mancing

    wife:erm ok..tp blk jgn lambat sgt..

    klu malam2 pun on jer..kwn ckp boring duk umah nak tenangkan fikiran jap.. :D
    wife tarak cakap banyak.. :D ;)

    tp klu time die ade ambik order buatkan kek/pavlova/durian creep/coklat handmade..memang kwn duk umah je la jg anak2.. ;D :D ;)
     
  9. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    he he he :D
     
  10. barrajft

    barrajft Pelata

    eleh.. sebenarnya dia pun tulun bini buat kek/cis tart :p
     
  11. faeyzul

    faeyzul PaRiS aka PaRiT

    biase la,time tu la nk amek hati tlg² ;D
     
  12. wan82

    wan82 Marlin

    klu rajin tolong la.. ;D

    haha..mesti la pandai amik hati..kan die yg mencuri hati ku suatu ketika dulu... ;D :D
     
  13. roberick

    roberick tbaek..

    hebat ayat nie sume...tpi wife aku jarang guna pkai ayat2 nie sume..time mlm atau nak bmlm lgi susah dpt lesen..mau plan sbulan sblum n inform sbulan sblum turun mancing..nnt pandai dia set program dia plak..klau last minit mst duduk umah lah alamatnya..soalan slalu kuar mst tanya "tpt tu ada line tel x?"..
     
  14. taliantoo

    taliantoo kukus grill panggang , kukus grill panggang..kukus

    ada mmber wat cmni....

    blk komplot je (dgn ikan le... kalo kumpau jgn teraii... ;D)
    tolong KDN masak ikan tu... (siangkan la ikan tu nnti x mujarab.. ;))
    ms mkn puji2 mskn KDN (mcm biasa)
    pstu racun skit pakai ayat ni.....

    cth kerapu ni mmg sedap wat 3 rasa tp kalo ikan yg jenahak lagi best isi dia....bla..bla..

    trus KDN akn cakap
    bila abg nk kluar plak....

    alkisah.... ;D ;D ;D
     
  15. adichrome

    adichrome "Semoga Esok Masih Ada Ikan Untuk Ku"

    ... hanyir la stella yg ayang belikan tu asyik strike ikan kasar2 je reel abg beli semua kumpau ikan nak yg ayang belikan juga hehehehehe.......... . ;D ;D ;D
     

Share This Page