apekah resepi umpan terbaik untuk sang pacu

Discussion in 'BAIT aka. UMPAN.' started by chikut, Oct 15, 2009.

  1. abg_tegar

    abg_tegar kawan budak baru mancing....

    xde la marah bro...lumrah memancing..bangau tu x boleh dipisahkan...redha jek la...x pegi sbb dah pindah..hahaha..slalu ke komplot ngn tuan lan ni...ajar la teman umpan power..hehehe
     
  2. carp_rumput

    carp_rumput Marlin

    belum berkesempatan lagi nak buat komplot dgn tn lan..tapi rasanya dia rajin ke kolam2 area tronoh ni...umpan power teman takde, power root tongkat ali ada...buat penambah tenaga... ;D ;D ;D ;D
     
  3. abg_tegar

    abg_tegar kawan budak baru mancing....

    alamak..tuan2 ni area perak ke?teman ingat area kl..hehe..teman kalo blik kg ade gak dulu mancing kt papan tu..ikut mmber..skang dah kurang dah...x de member..huhu
     
  4. lanlayak

    lanlayak Marlin

    papan mmg tengah giler main pallet.....

    bangau tuuu biasa lee....lama2 dpt le umpan power tuu...
     
  5. abg_tegar

    abg_tegar kawan budak baru mancing....

    skang pakai sos yg jual kt kaunter tu ke??hehe..
     
  6. carp_rumput

    carp_rumput Marlin

    mana dapat stock pallet chor???6363 + ramuan rahsia ler tu....cer pm ramuan rahsia tu... ;D ;D ;D ;D
     
  7. abg_tegar

    abg_tegar kawan budak baru mancing....

    kat belah2 perak teman cari area kampar memang x jumpe pellet ni..teman pegi kedai dedak kabor pellet 6363 deme idak tau pun..teman pulak yg terangkan pelet2 ni kt deme..hahahaha..area KL ni ade jek.belakang umah teman ade..hahaha
     
  8. lanlayak

    lanlayak Marlin

    pki kosong dulu....
    tk mau br pki sos...ikan kolam ni mmg mengada2 sikit...
    teman pon tgh buat sos baru...dh hampir 3 mggu ada dlm peti sejuk....
     
  9. nizamdna

    nizamdna Jemuduk

    salam ramadhan utk semua , mmg pelbagai jenis umpan sang pacu nie ... yg paling mengherankan umpan umpan nie seolah tak dilayan kat kolam sukida resort tue .... nampak kelibat kelibatnya semua bagak bagak ... tp tiada yg menangkapnya adakah disebabkan umpan itu disentap anak anak talapia membuatkan specis nie tak makan bekas makanan ikan lain ? kalau ada otai otai yg selalu pergi ke kolam sukida resort tue mintala dikongsikan ideanya .... terima kasih ....

    p/s : sekadar ingat mengingati sudahkah anda menunaikan zakat fitrah ? :)
     
  10. jelawat

    jelawat Tenggiri

    Salam,masih gunakan buah kelapa sawit dan yang terbaru member gua guna berger daging separuh masak.Potong dadu dan cucuk kat mata kail.Pacu saja yang makan.
     
  11. khairil007

    khairil007 jom2 mancing

    ade orang pakai cengkerik mancing pacu.ramai bile saye tanye dia kate pakai cengkerik.tapi saya x pernah try la.selalu guna dedak utk rohu.kdng2 pacu pun dapat.

    pendapat seposen teman.
     
  12. jelawat

    jelawat Tenggiri

    Sebelom puasa dulu memang dia makan cengkerik,bukan Pacu je.Patin pon makan.Lanie dah kurang makan,tukar ke burger setengah masak potong dadu dan main kat belakang kedai tak pon tepi pulau yang ade kayu buruk terendam tu.Kalau duduk kat jamban tu baling tengah menghampiri pulau.
     
  13. afiq silva

    afiq silva Marlin

    salam.. sesape dekat sini pernah menduga dekat kolam highway amj dekat alor gajah melaka.. apa umpan ok? baru pergi tengok td, macam menarik..
     
  14. nizamdna

    nizamdna Jemuduk

    sekadar berkongsi umpan pacu yg saya gunakan yg terkini .... gunakan bontot ayam goreng .. penyediaannya senang juz perap dgn kunyit and goreng macam kita goreng ayam biasa ... biar masak ... cara gunanya senang ambil 1 bontot tue potong 2 satu masuk mulut satu lagi letak kat mata kail ... ;D Insyallah , dgn izinNYA adala hasil tue ....selamat mencuba ....

    [​IMG]

    ini hasilnya .... ;D
     
  15. zest

    zest alhamdulillah-ReZeki dari ALLAH SWT

    teman penah tengok rancangan River Monster-Jeremy Wade dln siaran Discovery....
    umpan terbaik untuk pancing pacu,pronoun Jeremy-"paku"..adalah isi kelapa...lebih kurang isi kelapa yg remaja la......
    bukan yg tua bt santan tu....kkwn yg lyn pacu blh jg try..mana tau kot2 menjadi... ;D :D
     
  16. bond_mie

    bond_mie MeleNgung La kalAu Tak LEh MeNgai

    Sabun pown menjadi...
     
  17. along_penn

    along_penn Marlin

    hah bleh la ko guna kt pakdin ;D ;D...
     
  18. afiq silva

    afiq silva Marlin

    kolam mana cuba ni tuan??
     
  19. bond_mie

    bond_mie MeleNgung La kalAu Tak LEh MeNgai

    sabun dibilik mandi la weh!!!
     
  20. along_penn

    along_penn Marlin

    hahahahaha..... ;D ;D
     

Share This Page