Ajak La Isteri berkongsi Hobi

Discussion in 'Keluarga' started by sheikh faqar, Dec 24, 2010.

  1. sheikh faqar

    sheikh faqar Marlin

    Salam sahabat semua,

    Hidup berumahtangga adalah perkongsian di dalam semua aspek seperti ekonomi, pendidikan anak2, financing, persefahaman dan jangan lupa hobi. Merapatkan hubungan dgn berkongsi hobi mungkin boleh menambah mesrakan ikatan kekeluargaan.
    Ajaklah isteri dan anak2 memancing sama, apa salahnya. Cari kan rod yg sedang elok tak berat sgt, reel yg tahan skit dari reel udang dan tali yg ada spring agar senang membuat balingan. ajar casting.. meh kita buat contest utk isteri2 pemancing di P.net ni... amacam? ada bran?

    Asal sekali sekala dia dapat tarik ikan, lain2 kali dia tk ikut pun dia tak bising... sebab dia dah rasa seronoknya mcm mna.. silap2 dia tolong siapkan set untuk kita lagi.. jadi KD la pulok... kan ke best tu??
     
  2. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    assalamualaikum w.b.t

    mungkin rezeki saya, dapat KDN yang memahami hobi malah dia akan ikut serta kalau nak p mancing. begitu juga dengan minat dia terhadap bunga... saya akan ikut sekali mencari bunga... walaupun kena berbelanja hampir rm600 untuk sepokok bunga...
     
  3. zangzone

    zangzone Marlin

    stakat ni kdn den mmg sntiase teman den mancing... bkn stakat teman, die skali mancing xkire ape jenis pancingan, tmasuk casting haruan.. huhu
     
  4. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    like 1 NagaMasakMerah
     
  5. tawau

    tawau 0176057781

    SAYA SOKONG 100%.........LANGKAH BIJAK ;D ;D ;D ;D ;D
     
  6. zangzone

    zangzone Marlin

    Ajar org umah smpai die terer... baru die syok mancing.. hehe ;D ;D ;D
     
  7. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    hehehe... tak dapat masuk gambar KDN yang mernyertai rumah rakit sesi ke 3 dulu... hehehe, nanti kat rumah baru upload. hehhe
     
  8. zangzone

    zangzone Marlin

    Pertandingan memancing, rezeki bawak anak bini........ ;D ;D ;D
    Spanjang bwk family ms ptandingan mmg ada rezeki.. Kalo g sorg2 mmg hampehhhh.. hehe
     
  9. zangzone

    zangzone Marlin

    Ye.... kasik upload tuan naga.. ;D ;D ;D
    Kasik penuh ini page ;D ;D
     
  10. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Kalu bawa kdn p gail, anak siapa mau jaga ?

    Kalu gail sendiri cost satu kepala, kalu dua orang dah double pulok !

    Suami isteri tengah syiok mancing, anak jatuh sungai/lombong/kolam pun tak sedar ...

    Dah setengah hari tunggu ikan pertama baru naik, anak renget nak balik pulok dah ....

    Tengah layan ikan anak mau kencing mau ....

    ;D ;D ;D ;D ;D
    ;) ;) ;) ;) ;)
     
  11. zangzone

    zangzone Marlin

    haaa tu pndai2 carik alternatif, port seswai utk mancing yg ade kemudahan2 yg cun.. stakat ni den xde masalah lg la... pacak kemah bwh pokok, suap susu, tdo la budak tu.. hehe
     
  12. sheikh faqar

    sheikh faqar Marlin

    Ye betul!!! Tahniah pada yang dah berjaya menjerumuskan KDN masing2 ke arena pancing... wahh... ada masa tak perlu dua2 sekali memancing..
    Macam saya, kalau letih ada pembantu.. saya mancing 1 jam setengah KDN mancing 1 jam setengah... biasanya time kita tak mau naik, time dia naik..

    Anak saya tak rasa masalah kot. Sebab da masa kita perlu quality time bersama keluarga. Diorg pun nak tau gak apa yg best sgt memancing ni. Bila dah ikut 2 perkara je yg akan berlaku. 1- Dia syok dapat ikan. 2- Dia boring dan tak nak ikut lagi. Sekurang2nya bagi pengalaman. Baru seronok.

    Lepas tu kena ikut lak hobi dia mcm kawan kita tu.. KDN suka pokok, kita layankan juga. Cuma nasib saya lebih baik kot sebab KDN suka apa yg saya suka dan dia tak ada hobi yang mahal. Bg WiFi, main game internet. Setle.. ;D
     
  13. ismikayz

    ismikayz Marlin

    huhu..hobi mncing?? haha...Alhamdulillah...sama2 suka...time sarat ngandung pun leh layan siakap bedong...hehe

    [​IMG]

    huhu...siap posing lagik....

    [​IMG]

    Pastu CnR...Well Done!
    [​IMG]
     
  14. zangzone

    zangzone Marlin

    Pehhh mampu posing smbil tarik ikan tu... tahniah tuan ;D ;D ;D
     
  15. pancing tegar

    pancing tegar Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.

    salam smua...
    ini ok gak...
    ramai yg KDN ade hobi hanyir ni...
    kekadang yg datang beli barang pancing ni KDN dia yg lagi pandai...
    siap cakap lagi..."apa la abang ni,beli yg besar watpe...'.... ;D ;D
     
  16. sheikh faqar

    sheikh faqar Marlin

    bagus betul lah. so lepas ni PT kena buat game khas untuk peserta wanita sahaja.. tgk penyertaan mcm mna.. ada bran?? ;D
     
  17. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Yang tu kena ke mesyuarat khas,takut anak2 merengek masa ibu2 tgh melayan ikan ;D
     
  18. sheikh faqar

    sheikh faqar Marlin

    Apa ada pasal.. bapak-bapak la kena take over.. ala.. 3 jam je.. tak pun buat game 'beregu campuran' hahahahaaa... tapi yang santai2 la.. boleh picnic sekali..
     
  19. pancing tegar

    pancing tegar Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.

    ok gak idea tu...
    leh diketengahkan nt...
     
  20. F-shin

    F-shin Bilis

    ok je nk ajak isteri ke awek ke kawan pempuan ke join sekali mancing. cuba pupukkan minat diorg and jangan sesekali cakap "ala, risau la nanti rod jatuh lak dalam air kalau ade ikan tarik" or, "susah nanti ayang baling takut tali sangkut kt tali orang lain ke, sangkut mata kail kt pokok ke" or "kolam ni pack, xsesuai org pempuan mancing sini, sempit"... camne la isteri2 or kaum pempuan ni nk bersemangat kan kalau awal2 pendedahan kurang sihat dh diberi... huhu..

    saya suka kalau libatkan kaum pempuan ni sesekali.. tp kene tengok jenis KDN juga la.. kalau yang sempoi n memang x geli or adventurous, best jugak layan hobi sama.. but kalau yang mmg totally pangkah husband g mancing, ade kene tarik telinga lak kang. hehe.

    yang penting, suaminye kena la main peranan n bak kata abg sheikh, blikan rod yang x berat sangat, kompem tadahal. tarik ikan kalau x kuat, ape gunanya suami suami ade kat situ.. 8)
     

Share This Page