adakah kebanyak reel abu made in china

Discussion in 'REEL aka. KEKILI/MESIN' started by karatz, Nov 10, 2010.

  1. karatz

    karatz Bilis

    salam....tol ke....
     
  2. karatz

    karatz Bilis

    saye ada hajat nak beli...tapi was2...so mintak pandangan dari org lam....
     
  3. Tiang_12

    Tiang_12 Marlin

    Made in China pun k gak(kilang die kat sane)..tapi lai baik angkat import dari Sweden..ikut kemampuankeperluan..
    Nanti Otai² tolong kita paham betui² bab nih..sbb saya pun hamtam saja la labu.. ;D
     
  4. rockstar

    rockstar Marlin

    ada made in sweden....berani?.... 8) 8)...aku pn x tau...hehehehe
     
  5. Tiang_12

    Tiang_12 Marlin

    Bc Abu kebanyakan nye mai dari sweden...Macam Abu Roket,ProRoket.c3.c4..dll..yang lain² tue ambe tak tao plak...kena tanye Tokey Kedai nih.. ;D ;D
     
  6. karatz

    karatz Bilis

    emmm....kira leh pakai le...kilang dia je kat china....teknologi.. sweden mai ..tol kot...;D
     
  7. deviljinz

    deviljinz Marlin

    yes. xkira spinning, BC / LPBC sume wat dari China. Made in Sweden pun ada cume selected model aje yg ada made in sweden. brg abu wat dari china pun ok gak apa...cume kualiti aje beza. kalu kaya sangat beli la made in sweden. ;D
     
  8. saniesaga

    saniesaga 012-4673553

    botol2...yg bezo eii quality control ngan fabrik dio kot....hehehe...den pun xtau...tp made in chino murah sobab guna amoi cina buruh bayar murah...reel pun murah...
     
  9. ladung_lfc

    ladung_lfc Marlin

    Reels Abu Garcia made in Sweden (Abu Garcia Ambassadeur 6500 downwards), Korea (all revo), and China (Cardinal, Max series, T-Alloy, etc).

    *betulkan sy kalau tersilap...
     
  10. Tiang_12

    Tiang_12 Marlin

    Macam Reel Shimano 'made in Malaysia'..tapi rod pakai 'made in China' jugak..tapi kalu bab pirate RodNReeL Abu atau brand lain²...saya tak pernah dengar lagie
    ;D ;D
     
  11. zulz

    zulz Siakap

    sy pernah antar email kt pengedar utama yg membawa abu garcia msuk malaysia iaitu purefishing...tnya soalan ni...mmg ada abu garcia yg dia buat disana....stealth, t-alloy, cardinal dll.....kira mmg under abu garcia punye kilang....
     
  12. karatz

    karatz Bilis

    TQ...semua otai2....kira jd beli la tampa was2...... ;D
     
  13. deviljinz

    deviljinz Marlin

    yes..beli reel macam beli kete la....nak import atau local..itu aje... ;D
     
  14. QUEK

    QUEK manceng jgn x mancen'''

    salam
    depa buat kat china pasal nak kurang kos kot ???
    persoalannya di hati sy ADAKAH KUALITI BARANG TU BAGUS TAHAN LAMA ??? ??? ??? ??? ??? ???

    " ;)Pengguna setia barang2 panceng Pak Abu 8)"
    haha
     
  15. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    selagi ianya under license,.kualiti dan performance nya tetap sama. Sudah tentu pengeluar asal meletakkan standart pengeluaran dan kualiti yg setanding dgn yg asal sebab nak jaga market.
    Ambil contoh shimano malaysia dan daiwa thailand..ok je.
    Setakat ni Shimano malaysia adalah satu2 nya reel yg mendapat permintaan paling tinggi dari negara luar berbanding jenama lain. Saya pernah terbaca dlm artikel...dah lupa artikel apa..kalau tak boleh gak kwn2 buat rujukan kat situ.
     
  16. rockstar

    rockstar Marlin

    lyn smpi pecah....beli br kalu rosak...hehehe
     
  17. QUEK

    QUEK manceng jgn x mancen'''

    kalo itu mcm ok la Jat
    yg paling penting janji mau jaga brg tu selepas di gunakan jgn main simpan jew ;)
    kureng la koleksi shimano :-\
     
  18. rockstar

    rockstar Marlin

    seminggu sekali minyak sudey....tp klau casting dr pg smpi ptg...hehehe boring2 mlm minyak la....mesin murah jd mcm mesin mhl performance nye....
     
  19. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    betul..yang penting penjagaan.
    beli laa reel beribu ringgit sekalipun kalau tak jaga skjap je jem! :-\
     
  20. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Tak semua buatan China,Revo IB saya dari Korea,t ntg made in mana tak penting,yg penting utk apa reel tersebut dan penjagaan,nak made in Sweeden mampu ke budget nak keluar sedangkan Morrum pun kalau tolak 2nd org nak mintak kurang misalnya baru harga RM 1.2k tapi 2nd tolak Rm 800 pun masih org mintak less best price,so nak beli pikir la ikut kemampuan dan keperluan diri ;D ;D
     

Share This Page