abu revo stx sesuai tak untuk popping?

Discussion in 'Pertanyaan, Panduan & Soal Jawab mengenai pancing' started by smmohd, Feb 24, 2015.

  1. smmohd

    smmohd pancing kat pulai lakei, kuching, sarawak

    Assalamualaikum dan selamat tengahari semua, rod apa ye sesuai pair dengan abu revo stx tuk main popping@sinking lure bwh 50g?minta pandangan semua.
     
  2. gero5217

    gero5217 name:azrul panggil jer gero

    rasa macam x sesuai.....munkin otai-2 leh jawab.....
     
  3. jman

    jman Marlin

    Susah juga nak jawap dgn tepat. Tapi popper dan lure yang seberat 50 gram ni kira besar juga. Untuk memancing toman ke tuan smmohd? Atau memancing di laut. Rod yang ada rating 8-17 lb dan fast action biasanya sesuai utk popping. Kalau rod medium atau slow action kurang sesuai utk menghenjut popper
     
  4. smmohd

    smmohd pancing kat pulai lakei, kuching, sarawak

    untuk laut tuan..popper bwh 50g lah tuan..pink tail pn saya main jgk..nk beli spinning blm ada bajet..ingt nk guna abu stx je..hehe..tp xtahula takut ada masalah je nnti..
     

Share This Page