Pancing.Net
December 20, 2014, 02:31:10 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Kedai pancing pilihan anda  (Read 71110 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
poomie2000
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 52

poomie2000
« on: June 14, 2006, 12:13:47 PM »

antara kedai2 yang fofular kat area key el nih;

1) kedai kepong
2) kedai aboy serdang
3) kedai seng seh(ubat cina) bangi lama
4) red hot angler PJ
5) tackle box subang
6) tce tackles taman maluri cheras

klu nak barang2 2nd hand, surf lah www.ebay.com.my
klu nak barang pancing lama/antik contact ler moderator (pancing)..
Logged

uru yahya guru yahya guru yahya..

Pancing.Net
« on: June 14, 2006, 12:13:47 PM »

 Logged
volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #1 on: June 16, 2006, 09:05:38 AM »

Quote from: "poomie2000"
antara kedai2 yang fofular kat area key el nih;

1) kedai kepong
2) kedai aboy serdang
3) kedai seng seh(ubat cina) bangi lama
4) red hot angler PJ
5) tackle box subang
6) tce tackles taman maluri cheras
7) yee tackle & adventure gear trading prima damasara

klu nak barang2 2nd hand, surf lah www.ebay.com.my
klu nak barang pancing lama/antik contact ler moderator (pancing)..
Logged

PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2032



Email
« Reply #2 on: June 16, 2006, 04:29:43 PM »

Barang2 utk rod kat mana murah ?  saya nak cari cork dan blank.  kat sini tak ada jual.  ingat kalau sempat nak beli bila balik balik KL.  depan stadium tu ada tapi harga dia kurang menarik.
Logged

Banner Bersih Sungai
Guest
« Reply #3 on: June 27, 2006, 05:45:59 PM »

Quote from: "poomie2000"
antara kedai2 yang fofular kat area key el nih;

1) kedai kepong
2) kedai aboy serdang
3) kedai seng seh(ubat cina) bangi lama
4) red hot angler PJ
5) tackle box subang
6) tce tackles taman maluri cheras

klu nak barang2 2nd hand, surf lah www.ebay.com.my
klu nak barang pancing lama/antik contact ler moderator (pancing)..


satu haram kedai ni kawe dah masuk he.he
Logged
volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #4 on: June 28, 2006, 08:59:43 AM »

Quote from: "DelidaBintik"
Quote from: "poomie2000"
antara kedai2 yang fofular kat area key el nih;

1) kedai kepong
2) kedai aboy serdang
3) kedai seng seh(ubat cina) bangi lama
4) red hot angler PJ
5) tackle box subang
6) tce tackles taman maluri cheras
7) tightline sunway

klu nak barang2 2nd hand, surf lah www.ebay.com.my
klu nak barang pancing lama/antik contact ler moderator (pancing)..


satu haram kedai ni kawe dak masuk he.he


kepong teman dah pegi mmg banyak brg2 tapi cikit mahal hehehehehe :lol:
tightline pun teman dah pegi sini boleh dpt disc pasal Uncle Bob forumer MFN hohohohoho Tongue
Logged

mussiana
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 19


« Reply #5 on: September 06, 2006, 11:54:05 AM »

14 hb ni kawe nak gi KL dan kawe akan serang kedai pancing kat Subang Jaya habis-habisan.Nanti kawe call demo bro volvos.
Logged

-------------KeLaB JiGGinG AmaTuR BeSuT------------
pertros
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 1

klik_tmnet
« Reply #6 on: May 10, 2007, 05:04:57 PM »

Kedai kt Selangor:

1) kedai pancing ANG - jalan luar kt batang kali
Logged

egar
PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2032



Email
« Reply #7 on: April 06, 2008, 08:51:49 AM »

Senaraikan kedai pancing pilihan anda disini :

Nama kedai :
Nama towkeh :
Tel no :
Lokasi :
Logged

Banner Bersih Sungai
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13892


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #8 on: October 10, 2008, 02:12:34 PM »

1) kdai pancing bangi lama - harga murah dan cantek...tp item utk laut dalam tak banyak..
2) kdai pancing Acong pekan semenyih - pon ok gak...
3) kepong tackle - memang best...salesgirl indon pon baek gak...hehehe..
Logged


baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #9 on: October 17, 2008, 10:04:53 AM »

Nama kedai : Ocean Sea Sportfishing
Nama towkeh : Ah Boy
Tel no :
Lokasi : Seri Kembangan
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #10 on: October 17, 2008, 12:11:27 PM »

orang lain x beli barang pancing kat kedai ker?..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
pezt_kool
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 23


Email
« Reply #11 on: October 22, 2008, 01:07:43 PM »

salam semua otai2 pancing Smiley..klau dekat Shah Alam 1 kedai dekat Seksyen 23 Alam Mega Wink, berhampiran dengan Shell Lama n BSN..1 lagi dekat Seksyen 28 Alam Mega..Berhampiran derek kedai area2 Kilang Kobakin Cool..no tel n nma tokey saya xtau sebab baru je terlibat dlm dunia ni Grin
Logged
bidan
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4556


"Mancen sampai Pensan"

aim87@yahoo.com
Email
« Reply #12 on: October 22, 2008, 09:24:14 PM »

Kalau Kat KL Kepung kut.  Kedai dia besar jugak. banyak pilihan. harga kalau compare ngan pudu rasanya murah kat kepung lagi.

Nama Kedai:  Tak Ingat.
Nama Tokey:  Tak Tahu,
No Tel:  Lagi la tak tahu... Beli tahu...  Grin
Lokasi:  Kepung (Dekat Je ngan Balai Polis.  Kalau dari KL lepas Jaya Jusco 100M lebey kurang.
Logged

Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com
PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2032



Email
« Reply #13 on: October 22, 2008, 09:38:54 PM »

Kalau Kat KL Kepung kut.  Kedai dia besar jugak. banyak pilihan. harga kalau compare ngan pudu rasanya murah kat kepung lagi.

Nama Kedai:  Tak Ingat.
Nama Tokey:  Tak Tahu,
No Tel:  Lagi la tak tahu... Beli tahu...  Grin
Lokasi:  Kepung (Dekat Je ngan Balai Polis.  Kalau dari KL lepas Jaya Jusco 100M lebey kurang.


dia ni memang mega.  kalau tak salah dia juga operate kat ebay international since awal tahun 2000. 
Logged

Banner Bersih Sungai
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13892


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #14 on: October 23, 2008, 08:16:46 AM »

ni detail kdai kat kepong tu.....(syok tgk awek indon yg jaga kdai jer..hehehe)

Nama kedai : Kepong Tackle Sdn Bhd
Tel no : 03-6274 0460
Lokasi : No. 62-68, Jalan Besar Kepong, 52100 Kuala Lumpur.
Email : info@kepongtackle.com
Website : www.kepongtackle.com

 

Logged


En. Sham
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 752


http://img212.imageshack.us/img2
WWW
« Reply #15 on: October 23, 2008, 09:20:41 AM »

Nama kedai : Tight Lines Sport Fishing
Nama towkeh : (kawe lupa tanya nama )
Tel no : 03-5637 4014
Lokasi :No. 23, Jln Pjs 10/32,
          Taman Sri Subang,
          46000 Petaling Jaya,
          Selangor


Fish Hunters Sdn Bhd
No. 15, Ground Floor, Jln Maharajalela,
50150 Kuala Lumpur
Tel: 03-2148 0730
Logged


...........Ngail Sokmo.........
- 012 3685116 -

http://www.rm20segera.com/?r=jomlajoin
http://www.jutawanfreedom.com
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #16 on: November 13, 2008, 11:30:37 AM »

ni detail kdai kat kepong tu.....(syok tgk awek indon yg jaga kdai jer..hehehe)

Nama kedai : Kepong Tackle Sdn Bhd
Tel no : 03-6274 0460
Lokasi : No. 62-68, Jalan Besar Kepong, 52100 Kuala Lumpur.
Email : info@kepongtackle.com
Website : www.kepongtackle.com

 



xde ape website ni bro..
lagi satu kedai pancing kt pj..
masuk ikut merc kt 1st traffic light..
sea tackles..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13892


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #17 on: November 13, 2008, 05:24:42 PM »

xde ape yg mcm mana tu..?
Logged


baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #18 on: November 26, 2008, 01:35:06 PM »

cube la bukak website tu bro..kosong jer la..kalu nk dibandingkan website tce paling cun kt mesia ni..leh kata sume barang yg dia jual ade kt dlm web ni..klu dulu siap ngan harga skali..cuma skang jer dh xde harga..
tcetackles.com.my
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13892


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #19 on: November 26, 2008, 02:07:27 PM »

oo.....igt kan apa td...

tp kdai dia klau pegi best wo.....

rsa cam shoping kat supermarket....
Logged


SauFi
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22


Hamba Budak Baru Nk Belajoo...

Mohd+Saufi
Email
« Reply #20 on: February 03, 2009, 04:57:13 PM »

ni detail kdai kat kepong tu.....(syok tgk awek indon yg jaga kdai jer..hehehe)

Nama kedai : Kepong Tackle Sdn Bhd
Tel no : 03-6274 0460
Lokasi : No. 62-68, Jalan Besar Kepong, 52100 Kuala Lumpur.
Email : info@kepongtackle.com
Website : www.kepongtackle.com

 





MEmang betolla awek2 indon kat sini cun2 tur... Shocked
hehe...
ingat nk terus memancing jer kat situr..
hikhikhik... Grin Grin Grin
Logged

Smiley
mudim
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1058


To be happy people... go fishing -Ganbatté-


« Reply #21 on: February 03, 2009, 05:03:01 PM »


MEmang betolla awek2 indon kat sini cun2 tur... Shocked
hehe...
ingat nk terus memancing jer kat situr..
hikhikhik... Grin Grin Grin


kalu nak pancin awek2 indon tu kena pakai umpan puluss.... Grin Grin
Logged

sepit biru berlumut
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #22 on: February 23, 2009, 02:01:21 PM »

as'kum, nak tanya kedai yg jual enjin bot kat kl. saya nak beli enjin suzuki 2.5 hp 4 lejang.
dan berapa angaran harganya yg baru? sesapa yg ada info boleh bagi yek.
trima kasih
Logged
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #23 on: April 04, 2009, 05:49:27 PM »

SEPIT SEDARA NK ENGIN BARU K ? 2ND - NAK CARI YG MURAH KENA CALLING KEKAWAN LAH .

YANG BARU AGENT
MERCURY : 03 55691266
YAMAHA : 03 55691500
SUZUKI : 03 89423113
HONDA : 03 55195113
PORT KLANG : 03 33419108

2 HAND
PENG HUAT SEKINCAHAN: 019 2686394
CUBA 2 CL JIKA TAK BERUBAH YA..
Logged



ejoy_burger
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5921


ejoy_burger
Email
« Reply #24 on: April 18, 2009, 09:48:24 PM »

Saya nak kongsi info dengan kengkawan area lembah klang...
saya ada terjumpa satu kedai kt Bandar Tun Razak, Cheras, KL.
owner kedai ni melayu... Abg Atan nama dia...
mmg sempoi dan ramah...tak lokek ilmu...
pertama kali jumpa dia macam2 tips dia bagi tau saya tentang memancing
dan macam mana nak cari barang pancing...
dia banyak menjual rod ngan reel yang susah nak cari kt kedai lain...
antara yang saya perasan tadi barang keluaran ABU GARCIA, SHIMANO, DAIWA, PENN,
TOMMAN, dan macam2 lagi la... dari yang mahal dan yang murah...
spinning, BC ngan multiplier pun ada... dia minta saya iklan kan kengkawan kt sini bila saya kenalkan
diri saya ahli pancing.net... bukan apa dapat juga kita tolong orang melayu... susah nak
cari melayu bukak kedai pancing ni... dah 16 tahun dia bukak kedai...
aksesori pun banyak... bot pun dia ada jual... alamat dia:

NO. 64, Tingkat 1, Blok 5, Jalan Jujur,
56000 Bandar Tun Razak,
Kuala Lumpur.
No. Tel: 03-91735114
H/P dia: 012-3863074

kedai dia berhadapan dengan padang bola(tepi jalan besar)
sebelah klinik rosman...
Logged

Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri
meri
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 16


Kail Sejengkal


Email
« Reply #25 on: April 30, 2009, 07:41:32 PM »

Ni Kedai Pancing Yg kawe pernah gi;

Seksyen 25, Shah Alam (Tmn Sri Muda)
Nama kedai :  Kawe tak perasan
Nama towkeh : Tak Pernah Tanya
Tel no :  Tak Pernah Ambil
Lokasi : Kws Bank Simpanan Nasional (BSN), bersebelahan dengan workshop motor

Seksyen 27, Shah Alam (Tmn Alam Megah)
Nama kedai :  Kawe tak perasan
Nama towkeh : Tak Pernah Tanya
Tel no :  Tak Pernah Ambil
Lokasi : Kws yg ada Stesen Minyak Esso, bersebelahan dengan Farmasi & Kedai Mamak
Logged
sepit biru berlumut
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #26 on: May 11, 2009, 11:53:15 AM »

trima kasih... injin suzuki 2.5hp 4 stroke saya dah beli di agent suzuki 03-89423113 di sri kembangan yang joran maluri bagi no tel tu...
harganya dapat discount dan lebeh murah dari harga di kedai biasa...
injin datang dalam kotak.. macambiasa ada buku manual untuk mudah guna dan servicenye..
injin ok ...dah beberapa kali turun bukit kepong and serom muar...
setakat ni..selesa lah guna dgn fibre 12 kaki.. dan naik 2 orang... lagi pun arus tak kuat sangat kat situ..
Logged
mrbonito
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 26


Email
« Reply #27 on: May 21, 2009, 05:50:09 PM »

Salam semua
Betul kata bro ejoy tu..kedai pancing kat Bandar Tun Razak tu memang best.
Macam-macam tips memancing abg Atan(tuan kedai)info saya tadi.Abg Atan cakap if nak gi trip mancing pun dia ada buat.
D kedai dia ada peralatan pancing yang kedai lain tak ada ... tu yang best tu..... harap semua keluarga pancing.net boleh le gi melawat k.
 Cool
jom gail
Logged
besau
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 24

faez4359@yahoo.co.uk
Email
« Reply #28 on: June 03, 2009, 08:20:34 AM »

Salam semua,

Saya pun nak kongsi port yang selalu saya beli barang pancing

Tempat : Rawang ( Sebelah stesen komuter rawang)
Tokey : Tak tahu nama tapi selalu panggil dia sifu..(banyak tip dapat)
Tel     : Tak pernah ambik ler..lupa
Lokasi : Rawang

Sebab mengapa memilih tempat tue...murah dan diskaun barang pancing banyak betul..


Logged
abgk5353
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 23


Email
« Reply #29 on: July 05, 2009, 02:32:27 AM »

salam sejahtera anglers,

ye ke awek indon ?, dia cakap kat saya dia orang filipine , pasal tu kot seksi2 ,

sesiape yg tak pernah sampai ,bole cuba tmpat ni.

tce tackles shah alam ,seksyen13 tadisma business park, belakang restoran kari kepala ikan kg.pandan.

tce tackles seri petaling , dekat dengan carefore bukit jalil, masuk jalan seri petaling ,jalan straight , dekat

dengan makro ( nama lama ) kalau tak silap.. boleh tanya orang kat situ. alamat dan nombor telpon tak

simpan.
Logged
Pages: 1 2 3 4 5 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal